spot_img
AcasăActualitate„ZIUA BUNEI VECINĂTĂȚI” – Tradiționalul eveniment va avea loc anul acesta la...

„ZIUA BUNEI VECINĂTĂȚI” – Tradiționalul eveniment va avea loc anul acesta la Sighetu Marmației

DISTRIBUIȚI

„ZIUA BUNEI VECINĂTĂȚI”  Tradiționala manifestarea ”Ziua Bunei Vecinătăți” se va desfășura sâmbătă, 12 mai a.c., în municipiul Sighetu Marmației. Prefectul Vasile Moldovan a declarat că evenimentul cultural-artistic organizat de Instituția Prefectului-Județul Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, Primăria Sighetu Marmației este la a patra ediție și reprezintă un model de colaborare, de bună practică și de vecinătate cu autoritățile administrative din Ucraina.

Respectul reciproc și cooperarea în ceea ce privește colaborarea transfrontalieră și în implementarea de proiecte care să contribuie la dezvoltarea economică și socială a comunităților locale din județul Maramureș și cele două regiuni învecinate (Transcarpatia și Prekarpatia) corespunde intereselor fundamentale ale cetățenilor recunoscute inclusiv în normele din dreptul internațional”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Programul evenimentului a fost definitivat, iar întâlnirea delegațiilor oficiale va avea loc la ora 10.00, la podul istoric peste râul Tisa. De aici, urmează deplasarea spre ”Grădina Morii”, unde la scena amplasată în zonă, la ora 10.30 este programată deschiderea oficială a manifestării. După alocuțiuni vor fi semnate programul de activități comune pentru anul viitor între județele Maramureș, Satu Mare și Transcarpatia, respectiv protocolul de înfrățire între județul Maramureș și regiunea Transcarpatia. De la ora 11.30 pe scenă vor evolua până la ora 15.00, ansambluri, formații artistice din județele Maramureș, Satu Mare și regiunea Transcarpatia. Tot în zona scenei vor fi amplasate standuri cu produse meșteșugărești și produse culinare specifice din România și Ucraina.

Pe stadionul din municipiul Sighetu Marmației va începe la ora 11.30 un meci de fotbal între echipe alcătuite din reprezentanți ai administrației publice locale din Maramureș și Administrației Regionale de Stat din Transcarpatia.

După masa rotundă în care vor fi discutate și alte aspecte ale colaborării transfrontaliere, delegațiile se vor deplasa spre localitatea Oncești la manifestarea ”Cinstea Maramureșului”, inclusă în programul ”Zilele Maramureșului – Haida hai la Maramureș”, organizate de Consiliul Județean Maramureș.

 

Informații furnizate de Instituția Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA