AcasăActualitateZILELE MARAMUREȘULUI – A treia ediție a sărbătorii a ajuns la final

ZILELE MARAMUREȘULUI – A treia ediție a sărbătorii a ajuns la final

spot_img

DISTRIBUIȚI

ZILELE MARAMUREȘULUI  Activităţile organizate cu prilejul ”Zilelor Maramureşului” au luat sfârşit. O săptămână excepţională încărcată de semnificaţii, obiceiuri şi tradiţii maramureşene s-a încheiat ieri, 23 mai 2017.

Diverse activităţi dedicate maramureşenilor şi turiştilor ajunşi în această perioadă în Maramureş s-au desfăşurat atât în Baia Mare, cât şi în alte localităţi din judeţ. Principalele puncte de atracţie au fost parada portului popular, Festivalul Dacilor Liberi, Maramureş Airshow, Festivalul Nunţilor Tradiţionale de la Onceşti, dar şi marcarea Nopţii Europene a Muzeelor prin asigurarea accesului gratuit la toate muzeele implicate în acţiune.

Elementul de noutate al acestei ediţii l-a reprezentat acţiunea de promovare turistică „Haida, hai în Maramureş!”. Scopul acesteia a fost promovarea potenţialului turistic al judeţului şi atragerea unor posibili investitori. Astfel, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti şi turoperatori naţionali, atraşi de îndemnul „Haida, hai în Maramureş!”, au participat la un infotrip care a cuprins vizitarea celor mai importante obiective turistice din Maramureş. Oaspeţii au participat la diferite activităţi în locaţii specifice tuturor ramurilor turistice precum turismul rural, turismul cultural-religios, turismul balnear, turismul de afaceri și turismul montan, la care s-au adăugat anumite nișe ca turismul ecologic, turismul ecvestru, turismul sportiv și turismul științific.
Printre obiectivele punctate se numără „Circuitul Bisericilor de Lemn din Maramureş”, vizitarea staţiunilor montane Mogoşa, Şuior şi Borşa, unde autorităţile locale au primit oaspeţii cu colac şi sare şi i-au surprins cu diferite activităţi. Vizitarea Cascadei Cailor şi plimbarea cu jeep-urile au fost câteva dintre surprizele oferite. Din program nu au lipsit nici plimbările cu Mocăniţa pe Valea Vaserului şi vizitarea obiectivelor turistice de interes naţional, respectiv Cimitirul Vesel de la Săpânţa, Mănăstirea Bârsana, Memorialul Victimelor Comunismului.

Impresiile de final ale invitaţilor au fost dintre cele mai bune, aceştia arătându-şi interesul de a reveni cât mai curând în Maramureş. Mai mult decât atât, au adus asigurări că vor promova judeţul ca şi destinaţie turistică, ori de câte ori vor avea ocazia.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA