AcasăEvenimentZILELE CULTURALE MAGHIARE - S-a desfășurat cu succes primul festival cultural online...

ZILELE CULTURALE MAGHIARE – S-a desfășurat cu succes primul festival cultural online în Maramureș

DISTRIBUIȚI

Ediția de anul acesta a festivalului Máramarosi Magyar Napok a avut loc sub semnul tripletei comunitate, cultură, distracție. Raportȃndu-ne la vremurile pe care le trăim, putem spune că manifestările de anul acesta au avut succes. Cu toate că programele s-au derulat ȋn spațiul online, evenimentele organizate de Asociația Media Works şi deputatul maramureşean Apjok Norbert au fost accesate de un număr mare de maghiari din Maramureș.

Cifrele vorbesc pentru sine: pagina Facebook.com/Maramaros.ro a fost accesată online de sute de internauți, iar offline a mai avut circa 4000 de vizitatori, mulți dintre ei au ținut să distribuie linkul cunoscuților, multe păreri și comentarii au ȋmprumutat un caracter interactiv celei de-a 5-a ediții a festivalului. Ȋn cadrul „weekendului maghiarilor din Maramureș” au evoluat formații și interpreți din județul nostru, totul a fost, de fapt, o trecere ȋn revistă a tinerelor talente și a susținătorilor de cultură experimentați cu care ne mȃndrim. Festivalul a constituit o „paradă” a valorilor pe care le deținem, astfel chiar și pentru acest aspect și-a avut rostul, căci astfel ne-am putut da seama de potențialul (ȋn multe cazuri neexploatat) pe care ȋl are această comunitate din diaspora maramureșeană.

La fel ca ȋn anii precedenți, și de data aceasta am ȋncercat să punem la dispoziția maghiarilor din Maramureş programe, care să ofere tuturor categoriilor de vârstă o experienţă comunitară profundă şi intensă, şansa la incursiuni culturale deosebite, precum şi un prilej desăvârşit de distracţie. Sper din tot sufletul că dezideratul nostru a fost atins, iar cele trei zile de festival au oferit prilej la experiențe interesante nu numai pentru vizitatori, ci și pentru formații și interpreți” – a declarat deputatul Apjok Norbert, fondatorul festivalului.

Mă folosesc de acest prilej să aduc mulțumiri tuturor celor, care au contribuit ca spectatori, interpreți sau organizatori la reușita Zilelor Culturale Maghiare din Maramureș” – a adăugat deputatul.

Ar fi inutil să trec ȋn revistă programul celor trei zile de festival, ȋn schimb propun ca cei care din varii motive nu au reușit să acceseze transmiterea life, să caute pe pagina de facebook cele trei ȋnregistrări, căci nu vor regreta. Spuneam cu ocazia promovării evenimentului că ultimul weekend al lunii noiembrie a fost weekendul maghiarilor din Maramureş. Prin acest gest, considerăm că nu numai weekendul ȋn cauză a fost weekendul maghiarilor din Maramureș, ci oricare alt weekend poate fi weekendul maghiarilor din Maramureș, sau chiar oricare altă zi din săptămȃnă poate fi ziua maghiarilor din Maramureș.

Cu speranța că situația sanitară se va ȋmbunătății, vă dăm ȋntȃlnire la ediția din anul 2022 a Zilelor Culturale Maghiare din Maramureș, preferabil nu online, ci face to face, ca ȋn vremurile bune.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.






TE-AR MAI PUTEA INTERESA