spot_img
AcasăActualitate112ZILE DE FOC PENTRU POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ – Mașinile de lux furate...

ZILE DE FOC PENTRU POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ – Mașinile de lux furate și contrabanda cu țigări, pe lista oamenilor legii

DISTRIBUIȚI

ZILE DE FOC PENTRU POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ  Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit în zona de responsabilitate două autoturisme semnalate ca fiind furate din Austria, respectiv Norvegia, a căror valoare totală se ridică la suma de 77.000 euro.

În seara zilei de 8 mai 2018, în jurul orei 21.30, în P.T.F. Siret, jud. Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul ucrainean Oleg S., în vârstă de 30 de ani, care conducea un autoturism marca Range Rover, cu număr de înmatriculare specific Slovaciei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autoritățile din Austria.

Mai mult de atât s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind radiat din circulaţie, iar plăcuțele de înmatriculare aplicate pe acesta nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unor plăcuțe autentice, fiind false.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de:  tăinuire, punerea în circulaţie sau conducerea  unui vehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie/conducerea pe drumurile publice a unui vrehicul cu numere false.

Autoturismul, fabricat în anul 2016, în valoare de aproximativ 65.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În data de 9 mai a.c., un alt echipaj al poliției de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației a identificat în trafic și oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Sighetu Marmației, un autoturism marca BMW 520, înmatriculat în Norvegia, condus de Lavinia K., în vârstă de 38 de ani.

În urma verificărilor efectuate și a consultării bazelor de date, polițiștii de frontieră au constatat faptul că mașina în cauză figura ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autoritățile norvegiene.

Drept urmare, autoturismul în valoare de 12.000 euro a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 3.160 pachete cu țigări, ascunse într-un spațiu special amenajat în bordul unui autoturism și la frontiera verde, care urmau să fie comercializate pe piața neagră din zonă.

Ieri, 10 mai 2018, în jurul orei 00.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Iurii K., în vârstă de 37 de ani, conducând un autoturism marca Mazda, înmatriculat în Polonia.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului, cantitatea de 260 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 390 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei şi i se aplică măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Mai mult de atât, autoturismul marca Mazda în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului au descoperit în apropierea frontierei de stat șase colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, iar la fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.900 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 34.000 lei. În continuare, lucrătorii noștri efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării.

Informații furnizate de ITPF Sighetu Marmației

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA