AcasăAdministrațieZETEA PROMITE – CJ pregătit să intervină pe drumurile județene în caz...

ZETEA PROMITE – CJ pregătit să intervină pe drumurile județene în caz de ninsoare

DISTRIBUIȚI

ZETEA PROMITE Societatea de întreținere a drumurilor județene este pregătită să intervină în cazul în care se înregistrează zăpadă în trafic, informează Dorca Gheorghe Popan, directorul general al Societății de Drumuri și Poduri Maramureș.

ZETEA PROMITE ”La baza de la Cavnic avem o mașină echipată pentru deszăpezire, precum și stoc de antiderapant.

Deși aprovizionarea stocului de iarnă începe din 15 octombrie, iar contractul de deszăpezire se derulează între 15 noiembrie – 15 martie, avem suficient material pentru a interveni acolo unde se impune.

În ultimele două nopți a nins la Cavnic, stratul de zăpadă înregistrat în dimineața zilei de vineri fiind de aproximativ 10 cm pe carosabil.

S-a intervenit, însă, la primele ore ale dimineții, iar până la amiază, drumul era la negru.

Ni s-a mai reclamat o situație între Cavnic și Băiuț, pe Rotunda, acolo unde crengile copacilor s-au îndoit sub greutatea zăpezii, formând un fel de tunel.
Am intervenit cu două echipe pentru a tăia ramurile, una dinspre Cavnic și una dinspre Băiuț”, a explicat Dorca Gheoghe Popan.

Primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț a arătat că, în dimineața zilei de vineri, 7 octombrie, stratul de zăpadă măsura circa 10 centimetri.

deszapezire2

”Traficul în Cavnic se desfășoară normal. Este pentru prima dată când, la prima oră a dimineții, trei mașini se aflau în teren de la Societatea de Drumuri și Poduri.

Consiliul Județean Maramureș a acționat operativ și prompt, nefiind înregistrată nicio problemă pe drum.

Am înțeles că, în noaptea de joi spre vineri, un singur autoturism s-a împotmolit în Cavnic, însă motivul a fost acela că mașina nu era echipată de iarnă.

Nu s-a înregistrat însă niciun incident și mă bucur să pot spune că există o colaborare foarte bună între administrația locală din Cavnic și administrația județeană”, a declarat Petruț.

Conform comunicatului CJ, Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, a dat asigurări conducătorilor auto că Societatea de Drumuri și Poduri, aflată în subordinea CJ, este pregătită să intervină pe drumurile din județ ori de câte ori situația o va cere.

”Chiar dacă nu am intrat încă, oficial, în sezonul de iarnă, celula de criză instituită la nivelul CJ funcționează și se află în directă legătură cu reprezentanții administrațiilor locale.

La primul semnal care anunță zăpadă, mașinile echipate și pregătite pentru a interveni se deplasează la locația respectivă.

Citește și PROTOCOL – PNL Maramureș a intrat în Coaliția pentru Baia Mare

Rugăm participanții la trafic să își echipeze corespunzător mașinile pentru sezonul rece, asigurându-i că noi, la rândul nostru, ne vom face datoria de a oferi un drumuri curate și practicabile”, a declarat Zetea.
Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA