AcasăActualitate112ZECI DE OAMENI AU AJUNS LA SPITAL - Prăjituri şi aperitive cu...

ZECI DE OAMENI AU AJUNS LA SPITAL – Prăjituri şi aperitive cu Salmonella servite la o nuntă

DISTRIBUIȚI

ZECI DE OAMENI AU AJUNS LA SPITAL Prăjitura și aperitivul rece servite la o nuntă desfășurată la o pensiune de lângă Alba Iulia în urma căreia zeci de persoane au suferit toxiinfecție alimentară prezentau germeni din genul Stafilococ coagulazo pozitivi, Enterobacteriacee și E.coli beta gluco pozitivă, potrivit unui comunicat dat luni publicității de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba.

Tulpinile izolate au fost expediate la IISPV București, „în vederea serotipizării și testării rezistenței antimicrobiene”.

Pentru probele de materii de origine animală utilizate la prepararea meniurilor urmează să se primească rezultatele, acestea fiind încă în lucru, menționează DSVSA Alba, scrie Agerpres.

Urmare a deficiențelor constatate cu ocazia controlului efectuat la pensiunea respectivă, s-a dispus sistarea activității în blocul alimentar până la remedierea acestora, precum și sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 8.400 de lei.

Inspectorii DSVSA Alba au dispus efectuarea unei acțiuni de dezinfecție generală a obiectivului, remedierea deficiențelor de ordin structural și investigarea suplimentară a stării de sănătate a tuturor persoanelor care manipulează alimente, pentru a preîntâmpina apariția toxiinfecțiilor alimentare, mai menționează sursa citată.

Un număr de 37 de persoane au ajuns la spital după ce au participat în 30 iulie la o nuntă, acuzând probleme digestive. La nunta respectivă au participat 154 de persoane.

În vara aceasta a mai fost înregistrat un caz de toxiinfecție alimentară la o nuntă desfășurată în Alba, respectiv în mai, la o sală din Alba Iulia.

Cauza toxiinfecției alimentare, soldate atunci cu îmbolnăvirea a câtorva zeci de persoane, a reprezentat-o infestarea cu Salmonella, germene identificat în aperitive.

Sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA