Acasă Actualitate Politic A ZBURAT DE LÂNGĂ DRAGNEA - Europarlamentarul Sorin Moisă a demisionat...

A ZBURAT DE LÂNGĂ DRAGNEA – Europarlamentarul Sorin Moisă a demisionat din PSD

DISTRIBUIȚI

A ZBURAT DE LÂNGĂ DRAGNEA Europarlamentarul PSD Sorin Moisă a anunţat sâmbătă că demisionează din PSD, afirmând că partidul aruncă România într-o văgăună a istoriei pentru a-l apăra pe Liviu Dragnea de trecut şi că formaţiunea de guvernământ „a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte dintre reflexele îndelung cultivate în anii naţional-comunismului pe care le speram definitiv depăşite”.

„În loc de a ne valorifica şansa şi libertatea, PSD aruncă România într-o văgăună a istoriei pentru a-l apăra pe domnul Dragnea de propriul trecut. Pentru toate aceste motive, astăzi am decis să îmi prezint demisia din PSD”, a declarat europarlamentarul Sorin Moisă, pe Facebook, precizând că va demisiona şi din Grupul S&D şi se va alătura ca independent, Grupului PPE, care în ultimii ani a ocupat terenul de la centrul spectrului politic, “eliberat în mod neinspirat de S&D”.

Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte dintre reflexele îndelung cultivate în anii național-comunismului, spune Moisă.

„Astăzi este o zi speciala. Voi vorbi, liber, foarte liber, despre ce se întâmplă cu PSD în această perioadă. (…) Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte dintre reflexele îndelung cultivate în anii național-comunismului pe care le speram definitiv depăşite”, a declarat europarlamentarul PSD Sorin Moisă, afirmând că doar în 1990 partea cea mai reacţionară din FSN folosea acest discurs, abandonându-l ulterior şi legitimându-se prin discursul integrării României în Uniunea Europeană şi NATO.

Sorin Moisă a criticat „inadecvarea, incompetenţa, stângăcia, complexele, lipsa aderenţei spontane la elita europeană şi occidentală a grupării Dragnea”.

Moisă a afirmat că PSD nu oferă acum patriotism, ci „naţionalism de tip polonez sau maghiar, frustrat, în mod steril opus Bruxelles-ului, conservator social”, „formă de discurs şi practică politică ce apropie ţara nu doar de grupul liberal al ţărilor de la Visegrad, ci şi de Rusia lui Putin”.

„Nu suntem în firescul nostru, ne lamentăm că nu ne acceptă, că „ei”, europenii, sunt de vină şi pentru ce chiar sunt (Schengen), dar şi pentru partea noastră de răspundere (că nu avem autostrăzi sau că nu dezvoltăm Portul Constanţa)”, a spus europarlamentarul.

Europarlamentarul a criticat „lipsa halucinantă de empatie, individuală sau de grup”, arătată cu prilejul aniversării lui Liviu Dragnea în ziua comemorării celor doi ani de la Colectiv.

„Aşa cum detest ura faţă de electoratul PSD, lipsa de consideraţie pentru victimele Colectiv şi România pe care ele o reprezintă este absolut inacceptabilă”, a spus Moisă.

Moisă spune că nu există „o incompatibilitate reală între electoratul PSD şi lupta împotriva corupţiei, ci dimpotrivă: electoratul PSD este cel mai vulnerabil la corupție”.

„Cu cât eşti mai fragil economic şi social, cu atât o şpagă sau un abuz funcţionăresc te afectează mai tare”, spune Sorin Moisă.

Europarlamentarul susţine că nu sub nicio formă şi cu niciun un preţ nu ar fi de acord cu mutilarea justiţiei şi perpetuarea unui model bazat pe impunitatea elitei politice în faţa legii.

„Ce ştiu sigur este că percepţia unor excese, fie şi complet falsă, este fix bucuria hoţilor, care toţi se pot decreta victime ale abuzurilor. Şi riscul este ca, în numele stopării abuzurilor, o parte din elita politică, nu doar PSD, să vrea să readucă impunitatea pentru sine în România”, spune europarlamentarul.

Moisă susţine că PSD a ajuns la un nivel de neîncredere internă şi internaţională în care lumea nu îi mai crede în materie de reformă a justiției nici măcar acolo unde eventual au dreptate.

„Chiar dacă la finalul procesului nu i s-ar dovedi vinovăţia, poziția lui Liviu Dragnea în fruntea partidului şi a Parlamentului României a devenit nesustenabilă oriunde în lumea civilizată. Pe 13 noiembrie, frecventablitatea europeană şi internaţională a PSD-ului, atât cât a fost ea construită în ultimii 20 de ani, a fost spulberată. Asocierea OLAF cu ancheta DNA este devastatoare şi face ridicolă teoria complotului „Statului Paralel şi ilegitim”, spune Sorin Moisă.

Singurul act cu adevărat patriotic pe care îl poate face acum Liviu Dragnea, dacă într-adevăr iubeşte România, este să se retragă, spune europarlamentarul.

„O acuzație de frauda plecată de la o anchetă OLAF, cu caracter aparent sistemic, implicând o persoană de la vârful statului roman care face numiri în funcții cheie, va arunca în aer orice încercare a României de a justifica menținerea unui buget (UE-n.r.) important pentru propria dezvoltare dupa 2020. Ne va costa miliarde! Cum credeţi că poate justifica un politician dintr-o ţară plătitoare netă la bugetul UE propriei opinii publice alocarea de bani mulţi unei ţări al cărei număr trei în stat este acuzat în acest fel de OLAF?”, spune Moisă.

Moisă spune că postura lui Liviu Dragnea este „o pată pe obrazul fiecărui român care scoate capul în lume”.

„Ce pare să se întâmple acum este că domnul Dragnea împinge România, pentru a se salva, înspre un proiect autoritar, pentru a justifica ignorarea reacţiei Uniunii Europene şi SUA la o operaţiune-soc împotriva justiţiei. Românii, „asediaţi” de Bruxelles, multinaţionale şi „trădătorii sorosişti” din interior, vor fi chemaţi să îl apere, pentru a nu pierde beneficiile guvernării PSD”, spune Sorin Moisă.

Moisă spune că dacă Liviu Dragnea va apăsa „butonul nuclear, să aneantizeze România pentru o cauză în cele din urmă personală, va arunca societatea româneasca într-un conflict pe care (…) nu îl poate câştiga”.

Sorin Moisă îşi încheie postarea transmiţându-i „unui anumit prieten” care citeşte postarea sa: „da, simt pacea lui Dumnezeu în suflet, am făcut exact ce trebuia să fac, nici mai mult, nici mai puţin, fără niciun calcul egoist”.

Sorin Moisă a fost vehiculat în anul 2016 pentru funcţia de prim-ministru susţinut de PSD.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA