Acasă Actualitate Politic ZĂU CĂ NU MERITĂ – În primele șase luni ale anului, deputații...

ZĂU CĂ NU MERITĂ – În primele șase luni ale anului, deputații au cheltuit peste 51 de milioane de lei, fără salarii

DISTRIBUIȚI

Potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei, cheltuielile cu deputații în primele șase luni ale anului au fost de 51.039.701 de lei. Cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat în luna iunie, acestea cifrându-se la aproape 8,8 milioane de lei, iar cele mai mici în ianuarie.

Astfel, în ianuarie, Camera Deputaților a cheltuit cu aleșii 7.713.272 de lei, în februarie – 8.602.084 de lei, în martie – 8.758.646 de lei, în aprilie – 8.616.006 de lei, în mai – 8.557.770 de lei, iar în iunie – 8.791.923 de lei.

Cheltuielile Camerei inferioare a Parlamentului cu deputații reprezintă veniturile, diurna pentru deplasarea la Palatul Parlamentului și în circumscripțiile electorale, cazarea, transportul, telefonia mobilă, salariile personalului angajat în cadrul birourilor parlamentare, bunuri și servicii tot pentru birourile parlamentare și deplasările în străinătate.

În primele șase luni ale anului deputații au avut venituri totale de 11.300.903 de lei.

Pentru diurna privind deplasarea aleșilor la Palatul Parlamentului și în circumscripțiile electorale Camera Deputaților a cheltuit 3.510.100 de lei, iar pentru cazarea deputaților din ianuarie până în iunie cheltuielile au fost de 7.457.913 de lei, pentru transport – 3.106.405 de lei, iar pentru telefonia mobilă – 123.054 de lei.

Cheltuielile pentru salariile personalului angajat în birourile parlamentare și pentru bunuri și servicii tot pentru birourile deputaților au fost de 24.080.422 de lei.

Cele 98 de deplasări ale deputaților în străinătate realizate în perioada ianuarie — iunie au costat Camera Deputaților peste 330.000 de lei.

Participarea a patru persoane din partea Parlamentului la cea de-a 132-a Adunare a Uniunii Interparlamentare și Reuniunile asociate din aprilie în Vietnam a fost cea mai costisitoare deplasare în străinătate, potrivit datelor de pe site-ul Camerei. Cele nouă zile de deplasare au costat peste 121.000 de lei.

O altă deplasare realizată cu o sumă mare a fost vizita oficială în Canada a președintelui Camerei, Valeriu Zgonea, realizată în luna martie împreună cu o delegație parlamentara. Pentru patru persoane timp de șase zile în Vietnam s-au cheltuit 93.086 de lei. Tot o deplasare cu cheltuieli mari a fost participarea a opt persoane, timp de șase zile, în Franța, la cea de-a doua parte a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Costurile s-au ridicat la 77.453 de lei.

Camera numără în prezent 387 de deputați. Membri Guvernului, care sunt și deputați, nu sunt remunerați de Camera Deputaților.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

ACTUALIZARE/ CAZ HALUCINANT ÎN BAIA MARE – Polițist local CĂLCAT cu mașina de un șofer care voia să fugă

Un caz halucinant a avut loc ieri, 24 noiembrie, în municipiul Baia Mare. Un polițist local a fost transportat la spital după ce a...

DIN FONDURI EUROPENE – Aparatură medicală de 1 milion de euro a început să sosească la Spitalul Municipal Sighetu Marmației

La Spitalul Municipal Sighetu Marmației a început să sosească aparatura medicală finanțată din fonduri nerambursabile de la UE pe două din cele patru proiecte...

BUN DE MARAMUREȘ – 31 de produse tradiționale locale, licențiate la nivelul județului nostru

31 de produse reprezentative pentru județul Maramureș au obținut până în prezent licența de utilizare a mărcii ”Bun de Maramureș”, prin derularea Planului de...

Vasile Boitor: ”Pentru agricultura românească PSD propune trei piloni și cinci direcții strategice”

Soluțiile PSD pentru agricultura românească cuprind trei piloni strategici: finațare justă și eficiență prin uilizarea tuturor surselor de finanțare disponibile: buget național, fonduri europene,...

Gheorghe Șimon: ”PSD propune un pachet de măsuri de relansare economică a României”

„Repornim România” - pachetul cu măsuri de relansare economică, propus de PSD va scoate România din criza economică în care au afundat-o Iohannis și...