Acasăsinucidere maramuresWorkshop interactiv cu profesionistii romani din industria financiara londoneza

Workshop interactiv cu profesionistii romani din industria financiara londoneza

DISTRIBUIȚI

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Ambasada României ȋn Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord au organizat sǎptǎmâna trecutǎ la Londra un eveniment dedicat profesioniştilor români care lucreazǎ ȋn industria financiarǎ din Londra. Acesta este primul ȋntr-o serie de manifestǎri pe care BVB le va organiza trimestrial la Londra ȋn scopul informǎrii investitorilor instituţionali cu privire la evoluţiile ȋnregistrate de piaţa de capital din România şi obiectivul strategic vizând obţinerea statutului de piaţǎ emergentǎ.

ES Dr. Ion Jinga, Ambasadorul României ȋn Regatul Unit, a declarat: „Dialogul dintre Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, şi comunitatea profesioniştilor români din City of London, care este astǎzi centrul diplomaţiei financiare şi comerciale mondiale, constituie o excelentǎ oportunitate pentru valorificarea expertizei deosebite a tinerilor noştri din industria financiarǎ de top. Am convingerea cǎ un dialog informal aprofundat va contribui la mai buna cunoaştere a pieţei româneşti de capital, la dezvoltarea relaţiilor României cu City-ul londonez, la eficientizarea şi facilitarea accesului investiţional în ţara noastrǎ”.

Organizat ca un workshop interactiv, moderat de Manuel Donescu, Ministru consilier, şeful Biroului de Promovare Comercial-Economicǎ din cadrul Ambasadei României la Londra, evenimentul a oferit posibilitatea unei prezentǎri privind stadiul şi perspectivele pieţei de capital din România, realizatǎ de Ludwik Sobolewski, Directorul general al BVB, precum şi a unui schimb de opinii cu 29 de reprezentanţi ai comunitǎţii de business din Londra. Aceştia au reprezentant profesionişti din 15 instituţii financiare, 3 universitǎţi de top  şi  o asociaţie profesionalǎ.

Ȋn cadrul discuţiilor, au fost abordate ȋn principal aspecte privind reforma pieţei de capital româneşti ȋn vederea reclasificǎrii de la statutul de piaţǎ de frontierǎ la cel de piaţǎ emergentǎ. Aceasta tipologie reprezintǎ un element important ȋn luarea deciziei de investiţie, mǎsurile cuprinse ȋn planul de acţiune care va fi implemenat ȋn perioada urmǎtoare şi  prioritǎţile investitorilor instituţionali.

Evenimentul a fost urmat de conferinţa “Romanian capital market – up the ladder to emerging market”, organizatǎ de cǎtre BVB ȋn cooperare cu Banca Europeanǎ pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Bloomberg.

Sursa : Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord

Corespondent : Tatomir Ion-Marius

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA