AcasăLifestyleWeb3: Ce este si cum funcționează?

Web3: Ce este si cum funcționează?

DISTRIBUIȚI

Web3: Ce este si cum funcționează?

 

Fixați-vă centurile de siguranță pentru că Web 3.0 este gata de lansare. Cunoscut și ca internet de a treia generație, Web3 este următorul pas de evoluție în World Wide Web.

Ce este Web 3.0?

Web-ul, cunoscut și sub denumirea de World Wide Web, este stratul de bază pentru modul în care este utilizat internetul, oferind servicii de site și aplicații.

Web 3.0 este încă în evoluție și este în curs de definire și, ca atare, nu există o definiție canonică, universal acceptată. Ceea ce este clar, totuși, este că Web 3.0 va pune un accent puternic pe aplicațiile descentralizate și va folosi pe scară largă tehnologiile bazate pe blockchain. Web 3.0 va folosi, de asemenea, învățarea automată și inteligența artificială (AI) pentru a ajuta la împuternicirea aplicațiilor mai inteligente și adaptabile.

Un alt aspect care face parte din definiția emergentă a Web 3.0 este noțiunea de web semantic. Printre cei care au pledat pentru integrarea tehnologiei semantice în web se numără și creatorul web-ului, Tim Berners-Lee.

A fost nevoie de peste 10 ani pentru a trece de la web-ul original, Web 1.0, la Web 2.0, și este de așteptat să dureze la fel de mult, dacă nu mai mult, pentru a implementa și remodela complet web cu Web 3.0.

Dacă tendința de schimbare este urmărită de la Web 1.0, un furnizor de informații statice în care oamenii citesc site-uri web, dar rareori interacționează cu ele, la Web 2.0, exista un web interactiv și social care permite colaborarea între utilizatori, atunci se poate presupune că Web 3.0 va schimba ambele elemente, cum sunt create site-urile web și cum interacționează oamenii cu ele.

Cum funcționează Web 3.0?

Cu tehnologiile Web 1.0 și Web 2.0, Hypertext Markup Language (HTML) definește aspectul și livrarea paginilor web. HTML va continua să fie un strat de bază cu Web 3.0, dar modul în care se conectează la sursele de date și unde se află acele surse de date ar putea fi oarecum diferit față de generațiile anterioare ale web.

Multe site-uri web și aproape toate aplicațiile din era Web 2.0 se bazează pe o formă de bază de date centralizată pentru a furniza date și pentru a ajuta la activarea funcționalității. Cu Web 3.0, în loc de o bază de date centralizată, aplicațiile și serviciile folosesc un blockchain descentralizat. Cu blockchain, ideea de bază este că nu există o autoritate centrală arbitrară, ci mai degrabă o formă de consens distribuit.

Un ideal de guvernanță în curs de dezvoltare în cadrul comunității blockchain și Web 3.0 este conceptul de organizație autonomă descentralizată (DAO). În loc să aibă o autoritate centrală care guvernează operațiunile unei platforme, cu un DAO, tehnologiile și comunitățile Web 3.0 oferă o formă de auto-guvernare într-o încercare de abordare descentralizată.

Web 3.0 funcționează fundamental și cu criptomonede, mai mult decât cu moneda fiat. Finanțarea și capacitatea de a plăti pentru bunuri și servicii cu o formă descentralizată de plată sunt activate pe Web 3.0 cu utilizarea criptomonedelor, care sunt toate construite și activate pe baza tehnologiei blockchain.

Web 3.0 si criptomonedele

Criptomonedele sunt menționate frecvent atunci când vine vorba de Web 3.0, deoarece multe dintre protocoalele Web 3.0 se bazează în mare măsură pe criptomonede. Criptomonedele sunt legate direct de blockchain deoarece sunt monede descentralizate. Pe CryptoATM.ro poți vedea locațiile din peste 10 orașe in care poți cumpăra criptomonede cu cash.

Plățile cripto vor deveni probabil plata digitală a Web 3.0, deoarece oferă tranzacții mai ieftine și aproape instantanee în timp real, elimină intermediarii și permit tranzacții directe între părți. Criptarea Web 3.0 este, de asemenea, anonimă. Blockchain face ca Web 3.0 să fie mai transparent și mai sigur, în timp ce criptomonedele elimină intermediarii, cum ar fi instituțiile financiare.

Daca ți-am trezit interesul pentru acest domeniu, in continuare poți afla ce sunt NFT-urile, un element important care poate contribui la evoluția Web 3.0.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA