AcasăActualitateSocialVREMEA O IA RAZNA – Zile de primăvară cu temperaturi record...

VREMEA O IA RAZNA – Zile de primăvară cu temperaturi record pentru această perioadă a anului

DISTRIBUIȚI

Vreme neobişnuită pentru această perioadă din an, chiar periculoasă pentru sănătate. Un val de căldură va invada România în următoarele zile.

Duminică

Valorile termice vor marca o creştere faţă de ziua precedentă şi vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru mijlocul lunii februarie. Maximele se vor situa in general intre 5 grade în estul Transilvaniei şi 17 grade în Dobrogea şi sudul Banatului.

Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua, local în jumătatea vestică a ţării şi izolat în celelalte regiuni. În zonele montane înalte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În zonele joase de relief, cu precădere din est şi sud, dimineaţa , pe arii restrânse, va fi ceaţă. Vântul va avea intensificări temporare în vest şi la munte şi izolat în restul

Luni

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Ziua începe cu temperaturi extrem de mari în bună parte a tarii, dar mai ales in sud-vest, unde vor fi cam 10-12 grade. În regiunile vestice şi nord-vestice, cerul va fi mai mult noros şi va ploua temporar. Pe crestele montane înalte, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi slabe se vor semnala cu totul izolat. In zonele joase, pe arii restrânse , va fi ceață. Vântul va sufla cu intensificări la munte, în Câmpia de Vest şi pe litoral.

Marţi

Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată, așteptăm chiar valori record în ceea ce privește cele mai mari temperaturi înregistrate pe 16 februarie în ultimii 22 ani. Maxime se vor situa așadar între 9…10 grade, izolat, în vestul, centrul şi nordul ţării şi 22…23  de grade în sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, centrul şi nordul ţării, unde temporar va ploua, iar pe crestele montane înalte, în cursul nopţii, precipitaţiile vor fi mixte. În zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană şi izolat în rest.

Miercuri

Deşi scad, cu precădere în regiunile extracarpatice, unde vor fi si cu 8..9 grade mai mici decât cele din ziua precedent, regimul termic se menține mult mai ridicat decât cele normal pentru a doua decadă a lunii februarie. În sudul şi estul ţării, cerul va avea înnorări, dar numai pe arii restrânse va ploua slab sau va burniţa. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi ploi slabe, trecătoare, vor fi posibile cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în nordul Moldovei şi 17…18 grade în regiunile vestice.

De joi pana duminica valorile termice se vor menţine peste normele specifice perioadei, în cea mai mare parte a ţării. Temporar vor fi precipitaţii în toate regiunile. Vor predomina ploile, dar temporar, in zonele montane înalte si trecător noaptea, este posibil ca ploile sa se transforme in lapoviță și în ninsoare.

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.







TE-AR MAI PUTEA INTERESA