spot_img
AcasăEvenimentVremea - Meteorologii ne promit zăpadă de Crăciun!

Vremea – Meteorologii ne promit zăpadă de Crăciun!

spot_img

DISTRIBUIȚI

În prima parte a zilei de vineri va ploua prin majoritatea regiunilor cu excepția vestului țării, dar dupa amiază cerul se va mai degaja. În ciuda ploii, temperaturile rămân ridicate, cu maxime cuprinse între 5 grade în estul Transilvaniei, la Miercurea Ciuc și 13 grade în Lunca Dunării.

Sâmbătă, un nou front atmosferic va pătrunde dinspre vestul țării și se va manifesta cu nori, ploi și intensificări ale vântului, exceptând estul și sud-estul, unde precipitațiile ajung abia în cursul nopții. Chiar dacă în zonele cu precipitații temperaturile încep să scadă, valorile extreme vor fi cuprinse între 5 și 14, chiar 15 grade Celsius.

De duminică se mai răcește odată cu pătrunderea unei mase de aer polar dinspre nord-vestul continentului și ploile se transformă treptat în lapoviță și ninsoare în nordul țării și la munte.

Meteorologii anunță că va ninge mai ales la munte, în Carpații Orientali, Meridionali și nordul Munților Apuseni. Este posibil să cadă precipitații și în celelalte zone ale, cum ar fi Transilvania, Maramureș sau Moldova.

Vremea în săptămâna 19-25 decembrie

Zăpada căzută în weekend se va menține mai ales în zonele montane. În plus, la finalul săptămânii (joi-vineri) vor fi din nou condiții de ninsoare în majoritatea zonelor țării. Va ninge abundent la munte, dar și în București, Baia Mare, Cluj, Craiova, Târgu Mureș și în  Nordul Moldovei. Urmează o zi mai liniștită iar vineri, pe 23 decembrie cerul începe din nou să cearnă.

Vremea de Crăciun

Pâna pe 25 decembrie, prognozele meteorologice arată că zăpada căzută în mai multe reprize pe parzcursul săptămânii următoare, va rezista până la Crăciun, ceea ce înseamnă că țara va fi  aproape în întregime acoperită cu un strat de zăpadă.

Meteorologul de serviciu

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA