AcasăActualitateSocialVREMEA ÎN MARAMUREȘ – În următoarele două săptămâni vom avea temperaturi de...

VREMEA ÎN MARAMUREȘ – În următoarele două săptămâni vom avea temperaturi de 26 de grade!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 4 – 18 aprilie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Transilvania

Până sâmbătă, 9 aprilie, vremea va fi foarte caldă, iar cele mai mari temperaturi diurne se vor înregistra la mijlocul acestui interval, când media maximelor termice va fi de 25…26 de grade.
Duminică, 10 aprilie, valorile termice vor deveni, în general, normale pentru această perioadă, apoi se va încălzi din nou, dar nu vor mai fi medii de peste 22…23 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori medii, în general, între 5 şi 8 grade, cu cele mai mici valori în prima zi a săptămânii şi cele mai ridicate în 8 şi în 9 aprilie.
Averse pe arii extinse vor fi între 9 şi 11 aprilie, când sunt posibile cantităţi mai importante de apă şi din nou, după data de 14 aprilie, dar în general slabe cantitativ. În restul intervalului ploile vor fi posibile izolat.

Maramureș

Până joi, 7 aprilie, vremea se va încălzi treptat şi va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu temperaturi maxime care vor ajunge, în medie, până la 26 de grade. Va urma o scădere a valorilor termice diurne, până duminică, 10 aprilie, când acestea se vor
apropia de mediile climatologice specifice perioadei, adică vor fi în jur de 15 grade. În prima jumătate a celei de a doua săptămâni temperaturile vor creşte din nou, spre medii de 22 de grade, apoi, până la sfârşitul intervalului, vor scădea cu aproximativ 2 grade. Minimele termice vor avea o evoluţie asemănătoare, cea mai caldă noapte va fi cea de 7 spre 8 aprilie, când media pe regiune va fi de 10 grade, iar cel mai răcoros interval va fi în jurul datei de 11 aprilie, când aceasta se vor situa în jurul valorii de 6 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 9 şi în 10 aprilie, când se pot aduna cantităţi mai importante de apă, precum şi după data de 13 aprilie.

La munte

În intervalul 4 – 7 aprilie vremea se va încălzi până la medii ale temperaturilor maxime de 17 grade, iar ale minimelor, în noaptea de 7 spre 8 aprilie, de 7…8 grade. În următoarele 3 zile se va răci treptat, cu până la 10 grade la valorile diurne şi cu aproximativ 7 grade la cele nocturne. În prima jumătate a celei de a doua săptămâni, temperaturile vor creşte din nou şi vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, pentru ca din 14 aprilie şi până la sfârşitul intervalului mediile maximelor să oscileze între 11 şi 13 grade, iar a minimelor, între 3 şi 5 grade.
Până în data de 8 aprilie doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Probabilitatea de averse, pe arii relativ extinse, va fi mai ridicată între 9 şi 11 aprilie, când se pot aduna cantităţi mai importante de apă, dar şi după data de 13 aprilie.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA