AcasăActualitateSocialVREME SEVERA: Codul galben hidrologic a fost prelungit în bazinele hidrografice ale...

VREME SEVERA: Codul galben hidrologic a fost prelungit în bazinele hidrografice ale râurilor Vişeu, Iza şi Lăpuş

DISTRIBUIȚI

Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş a primit de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor o actualizare a avertizării hidrologice cod galben pentru bazinele hidrografice ale râurilor Vişeu, Iza şi Lăpuş. Aceasta este valabilă până mâine la ora 18.00. În adresă se menţionează că având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore se prelungeşte atenţionarea, având în vedere faptul că există riscul producerii unor scurgeri importante de pe versanţi, torenţi şi pâraie, dar şi creşterea debitelor şi nivelurilor pe râurile din cele trei bazine hidrografice, cu posibilitatea depăşirii cotelor de atenţie. De asemenea, aceste fenomene se pot produce, cu o probabilitate şi intensitate mai mare pe afluenţii de grad inferior ale râurilor principale, dar şi pe cursurile de apă necadastrale. Gradul de instabilitate accentuat poate contribui la averse şi precipitaţii cu caracter torenţial şi în alte bazine hidrografice din zonele de deal şi de munte din judeţul nostru.

Subprefectul Pamfil Bercean, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat avertizarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi pregătirea echipelor de intervenţie, în sprijinul populaţiei, dacă situaţia o va impune. În această perioada se va urmări, cu deosebită atenţie, evoluţia situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”. Centrul Operaţional al CJSU şi hidrologii maramureşeni vor monitoriza pe perioada avertizării situaţia hidrometeorologică din judeţ.

O altă informaţie primită vizează faptul că în următoarele trei ore, în Maramureş, vor cădea precipitaţii care vor avea caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de apă căzute, vor depăşi izolat 10-15 l/mp.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA