AcasăLifestyleVrei să înveți lucruri noi? Top trei cursuri pe care să le...

Vrei să înveți lucruri noi? Top trei cursuri pe care să le faci măcar o dată în viață

spot_img

DISTRIBUIȚI

Andrew Carnegie spunea că: „Dă unui om un peşte și îl hrăneşti o zi. Învață-l să pescuiască și îl hrăneşti pentru toată viaţa.‟ Primii noștri profesori sunt părinții, apoi, când mergem la grădiniță și la școală, pedagogii ne învață să gândim și ne descoperă uși de cunoaștere necunoscute.

Din păcate, educația românească pune accentul pe IQ, în detrimentul inteligenței emoționale care este mult mai valoroasă. Dar nu-ți face griji, pentru că informația reprezintă putere, iar tu trăiești în perioada cea mai sclipitoare a umanității. Un singur clic este suficient pentru a cunoaște noi și noi informații. Pentru asta, în schimb, ai nevoie să-ți folosești liberul arbitru și să mergi chiar tu în căutarea cunoașterii.

De aceea, iată câteva cursuri pe care le poți face pentru a-ți dezvolta pasiunile, ideile creative și, de ce nu, pentru a aduce o schimbare în viața ta.

   1. Urmează un curs de fotografie

Îți surâde ideea să faci fotografii și te surprinzi mereu luând instantanee unor situații, lucruri sau oameni dragi? Atunci, un curs de fotografie ar fi nimerit pentru tine. Vrei să cunoști toate trucurile pe care telefonul tău Samsung S21 ți le oferă? Sau poate te interesează să înveți ce înseamnă cu adevărat o fotografie artistică de la profesioniști și chiar practicând această artă zi de zi.

Poți începe cu instrumentul cel mai la îndemână și gratuit, anume Instagram, unde îți poți deschide cont special, cu un „nume de scenă”, descărcând pozele pe care le faci la fiecare sesiune de fotografie. Tehnicile fotografice sunt diferite și poate părea ușor haotic la început, dar cu timpul îți vei da seama cu care anume linie directoare te potrivești mai bine.

Preferi natura moartă, fotografia de portret, fotografia de artă sau cea conceptuală? Tu alegi! Îți vei  cunoaște stilul doar dacă te înscrii la un curs de fotografie care poate să dureze între patru săptămâni și trei luni, în funcție de nivel. De asemenea, un fotograf nu se poate despărți de software-uri de editare precum Photoshop sau Illustrator, pe care va trebui să le folosești la perfecție.

   2. Urmează un curs de programare neurolingvistică

Programarea neurolingvistică sau NLP este o știință clară, chiar dacă denumirea pare bombastică. Modul în care funcționează omul, înțelegerea corectă a mecanismelor și folosirea într-un mod practic a tuturor pârghiilor care te pot ajuta pentru a avea succes în viață, reprezintă NLP.

Acesta este un curs pe care trebuie să-l facă oricine își dorește să știe cine este și care este scopul său în viață. Depresia, anxietatea și stările de panică s-au dublat, mai ales în pandemie, atât la bărbați, cât și la femei. Cu toate astea, femeile sunt mult mai receptive la a-și înțelege stările și emoțiile.

Ce poți învăța la un astfel de curs?

  • Cum funcționează și cum te sabotează mintea
  • Cum gândești pentru a avea succes în viață
  • Cum te folosești de limbaj pentru a crea încredere și a-ți gestiona stările
  • Cum îți pui în ordine emoțiile, gândurile și acțiunile pentru a-ți atinge obiectivele

   3. Urmează un curs de florist

A crea valoare cu mâinile goale a început să fie un lucru din ce în ce mai apreciat în era modernă. În plus, un curs de florist îți poate aduce venituri substanțiale, iar la un moment dat această pasiune poate să devină o adevărată afacere. Dacă iubești florile și cochetezi cu această idee, pe piață se găsesc multe oportunități pentru a învăța meseria de la florari români extrem de iscusiți.

Pentru a testa apele, încearcă să pui în practică câteva aranjamente de la tutoriale de pe YouTube. Dacă vezi că îți merg mâinile bine și îți face plăcere să construiești buchete de flori colorate, treci la etapa următoare. Un astfel de curs îți poate schimba traiectoria vocațională și chiar dacă nu ai în plan o astfel de schimbare, un venit în plus este mereu binevenit.

În concluzie, cunoaște-te pe tine însuți și încearcă. Nu uita că învățarea este continuă și mereu poți afla noi informații și îndeletniciri, dacă îți propui.

Sursă foto: Pexels.com

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA