AcasăAdministrațieVOT ABUZIV - PMP Maramureș contestă votul de ieri din Consiliul Local...

VOT ABUZIV – PMP Maramureș contestă votul de ieri din Consiliul Local privind desemnarea consilierului cu atribuții de viceprimar

spot_img

DISTRIBUIȚI

Partidul Mișcarea Populară, filiala Maramureș, va depune plângere prealabilă pentru votul acordat ieri, 31 ianuarie, în ședința de Consiliu Local, privind desemnarea consilierului cu atribuții de viceprimar.

Reprezentanții formațiunii politice și-au argumentat demersul prin faptul că invalidarea consilierilor PMP în cadrul forului administrativ a reprezentat o îngrădire a dreptului ca unul dintre cei doi viitori aleși să participe la alegerea consilierului cu atribuții de viceprimar. Acest lucru cu atât mai mult cu cât Florin Creț avea mandat din partea partidului de a fi propus pentru funcția publică.

Florin Creț și Doris Călăuz, următorii pe listele PMP trebuiau ieri să fie validați în funcția de consilieri locali în locul colegilor, Adrian Todoran și Iustin Talpoș care au renunțat la mandat după ce au câștigat câte un post de parlamentar în urma alegerilor din decembrie 2016. Acest lucru însă nu s-a întâmplat deoarece, la îndemnul consilierului care astăzi ocupă și atribuții de viceprimar comisia juridică nu a avut cvorum suficient pentru validarea celor doi. Astfel, pe ordinea de zi a ședinței nu au putut fi introduse proiectele de hotărâre care prevedeau preluarea mandatelor.
„Din punctul meu de vedere acest drept ar fi trebuit să îl aibă și cei doi consilieri ai PMP, dreptul fiindu-le oferit în urma rezultatelor obținute la alegerile locale din iunie. La nivelul municipiului Baia Mare nu se cunoaște legea. Validarea celor doi nu trebuia să aibă avizul comisiei juridice. Florin Creț și Doris Călăuz au fost tratați discreționar. Din punctul meu de vedere, și m-am consultat cu mulți specialiști, era nevoie doar de avizul comisiei de validare. Legea spune că acest aviz are caracter permanent, iar cei doi consilieri au primit avizul acestei comisii la prima ședință a noului Consiliu Local. Nu am înțeles de ce domnului Țâgârlaș i-a fost necesar doar avizul comisiei de validare, iar Doris Călăuz și Florin Creț au nevoie și de avizul comisiei juridice. Imediat ce vor fi validați și vor ajunge în Consiliul Local, grupul PMP va cere reluarea votului pentru a avea și ei dreptul să fie aleși”, a spus Lucian Morar, președintele PMP Maramureș.

În acest sens, din cauza legalității îndoielnice a celor întâmplate ieri în ședința de Consiliu Local, PMP Maramureș secția va îndrepta în instanță și împotriva secretarului municipiului Baia Mare.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA