AcasăActualitateVOR SĂ-ŞI SPUNĂ OFUL - Pensionarii solicită discuții cu parlamentarii maramureșeni pe...

VOR SĂ-ŞI SPUNĂ OFUL – Pensionarii solicită discuții cu parlamentarii maramureșeni pe Legea pensiilor

spot_img

DISTRIBUIȚI

VOR SĂ-ŞI SPUNĂ OFUL La întâlnirea din 17 ianuarie, a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice a fost analizată activitatea desfășurată pe anul trecut.


Prefectul Vasile Moldovan a declarat că au fost trimise la nivel central toate propunerile și măsuri complementare cu privire la actele normative de interes pentru persoanele vârstnice, problemele cu caracter social, economic, medical, cele referitoare la legea pensiilor și modificarea valorii punctului de pensie, utilizarea mijloacelor de transport în comun.

De asemenea, am inițiat parteneriat publice și private pentru susținerea categoriilor de pensionari cu venituri reduse, accesarea de proiecte din fonduri comunitare, asigurarea biletelor de tratament, asigurarea de servicii medico-sociale pentru veteranii de război.

Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice a spus: ”Am apreciat activitatea desfășurată și implicarea conducerii instituției și a angajaților. Avem un raport cuprinzător cu ceea ce s-a făcut.

Avem semnale că propunerile au fost transmise la nivel central de către instituție. Apreciem că sunteți implicat asupra problemelor pensionarilor.

Asociațiile de pensionari apreciază în mod pozitiv activitatea comitetului, că a existat dialog și colaborare foarte bună, inclusiv cu serviciile publice deconcentrate”.

Președintele Ștefan Lupșa a declarat că pensionarii maramureșeni solicită o întâlnire cu parlamentarii maramureșeni pentru discuții cu privire la legea pensiilor.

O altă problemă ridicată a fost de cooptare în comitet a unui vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, pentru a rezolva cu ajutorul acestuia problemele care țin de administrația județeană.

De asemenea, a cerut ca în comitet să facă parte toate asociațiile de pensionari cu personalitate juridică, afiliate sau neafiliate la nivel central.

Pentru anul în curs, temele care vor fi abordate la întâlniri vor fi stabilite la propunerea membrilor comitetului, dar și asociațiilor de pensionari.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA