AcasăMARAMURESUL ISTORICVor fi bani pentru pensii și funcționarea spitalelor până la sfârșitul anului....

Vor fi bani pentru pensii și funcționarea spitalelor până la sfârșitul anului. Ponta: Realocăm 1,3 miliarde de lei pentru funcţionarea statului

DISTRIBUIȚI

Premierul Victor Ponta a vorbit din nou luni despre situația bugetului de stat după ce duminică a acuzat că guvernarea PDL nu a asigurat în buget finanțare pentru ultimele 45 de zile ale anului. Ponta a declarat luni că realocarea de fonduri pentru funcţionarea în continuare a statului este în valoare de 1,3 miliarde lei, el criticând din nou guvernarea PDL pentru faptul că nu a alocat resurse financiare şi pentru sfârşitul acestui an. “Am găsit bani pentru că avem venituri suplimentare şi pentru că realocăm din altă parte. Cei de la PDL închideau România la 1 noiembrie”, a spus Ponta.
El a precizat că rectificarea bugetară din vară a avut ca obiect acoperirea sumelor necesare pentru a da înapoi banii luaţi ilegal de Guvernul Boc de la pensionari, în timp ce acum ministerul de Finanţe a cumulat restanţele.
“Acum Ministerul de Finanţe a strâns toate restanţele pe care – în special Ministerul Sănătăţii – dar vorbim de persoanele cu dizabilităţi, autorităţile locale care trebuie să plătească însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi, CNADR, acolo unde PDL şi-a tot dat contracte şi a uitat să le plătească. Asigurăm funcţionarea statului”, a spus Ponta.
El a precizat că suma realocată este în valoarea de 1,3 miliarde de lei.
Duminică la PRO TV premierul a afirmat că prioritatea actuală a Guvernului este identificarea fondurilor pentru funcţionarea spitalelor, plata unei părţi din pensii şi activitatea Ministerului Administraţiei şi Internelor, deoarece construcţia bugetară nu prevede nicio resursă pentru ultimele 45 de zile ale anului.
“Prioritatea numărul unu în acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru că începând cu 15 noiembrie – aşa s-a prevăzut anul trecut în buget – nu există nicio resursă pentru funcţionarea spitalelor, pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru o parte din pensii şi atunci, profitând de încasări mai bune la buget, un trend care s-a confirmat şi în trimestrul III, şi rearanjând cheltuielile, prioritatea numărul unu este să ştiu că până la 31 decembrie 2012 pensii, salarii, funcţionarea instituţiilor publice şi încălzirea putem să le asigurăm, evident cu un buget pentru 2013”, a spus Ponta, la emisiunea “După 20 de ani” de la PRO TV.
Premierul a explicat în emisiunea citată că a constatat că fosta administraţie a aprobat un buget din care lipseşte finanţarea aferentă ultimelor 45 de zile din acest an, în condiţiile în care cererile de alocări însumează 3,5 miliarde lei, reprezentând necesarul minim până la sfârşitul anului. Din totalul acestei sume, 200 milioane lei trebuie alocate primăriilor pentru indemnizaţiile destinate însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi.
Ulterior, în aceeași zi, Ponta a declarat, la Iaşi, că sunt bani pentru pensii, salarii, indemnizaţii şi pentru funcţionarea instituţiilor statului, până la sfârşitul anului, fondurile necesare în acest sens urmând să fie realocate din alte părţi.
“Avem bani pentru pensii, salarii, indemnizaţii şi pentru funcţionarea instituţiilor statului, dar realocându-i din alte părţi”, a afirmat, duminică, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, Ponta.
Acesta a reclamat din nou că s-a ajuns în această situaţie pentru că fostul Guvern a construit bugetul doar pentru primele zece luni ale anului.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA