AcasăAlteleEconomicPRECIZĂRILE MINISTRULUI MEDIULUI - Vom şti cum va arăta noua taxă de...

PRECIZĂRILE MINISTRULUI MEDIULUI – Vom şti cum va arăta noua taxă de mediu în cel mult trei săptămâni

DISTRIBUIȚI

PRECIZĂRILE MINISTRULUI MEDIULUI Forma finală pentru noua taxă auto va fi gata în trei săptămâni şi va fi plătită de toţi proprietarii de maşini cu normă de poluare inferioară.

 

Ministrul Mediului a precizat că valoarea taxei auto va fi calculată în funcţie de trei criterii. Respectiv capacitatea cilindrică, norma de poluare şi emisiile de dioxid de carbon.

În urmă cu aproximativ o lună, autorităţile guvernamentale au anunţat că o nouă taxă auto este necesară pentru a opri explozia de înmatriculări de maşini vechi care poluează.

În primele luni ale anului, după eliminarea timbrului de mediu la 1 februarie, românii au înmatriculat peste 350.000 de maşini second-hand. Fapt care a dus la creşterea vârstei parcului auto naţional.

Dacă atunci nu se ştia exact cine va plăti taxa sau cum va fi calculată, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu a venit cu câteva precizări.

Ministrul a precizat că această nouă taxă, care nu este de fapt o taxă sau un impozit, va fi plătită de orice proprietar de maşină cu normă de poluare Euro 2, Euro 3 sau Euro 4.

„Cu siguranţă nu va fi o taxa sau un impozit.

Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei şi care poluează, care au o normă inferioară de poluare Euro 2, 3 sau 4, să fie taxate în funcţie de emisiile pe care le dau.

Noi lucrăm într-un grup de lucru care are un termen de maxim 3 săptămâni astfel încât formă finală să îmi fie prezentată”, a declarat ministrul Mediului.

Cât despre modalitatea de calcul a noii taxe, ministrul a confirmat declaraţiile anterioare cu privire la cele trei criterii care vor stă la baza acesteia, fără să ofere însă alte detalii.

„Luăm în calcul trei criterii, respectiv capacitatea cilindrică pentru care deja se plăteşte un impozit, normă de poluare a fiecărei maşini şi emisiile de CO2 pe care le produce fiecare maşină”, a încheiat ministrul.

Info

Foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA