spot_img
AcasăActualitateSocialVOM AVEA DE TOATE – Urmează două săptămâni de vreme frumoasă, cu...

VOM AVEA DE TOATE – Urmează două săptămâni de vreme frumoasă, cu temperaturi normale și ploi

DISTRIBUIȚI

Vremea va rămâne, în general, caldă în următoarele două săptămâni, iar temperaturile medii diurne vor oscila între 12 și 20 de grade Celsius, în funcție de regiune, în timp ce minimele rămân pozitive, cu excepția zonelor montane, unde vor scădea sub zero grade.

Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, valabilă pentru perioada 9 – 22 noiembrie 2015, probabilitatea de ploi va apărea în jurul datei de 17 noiembrie, în majoritatea regiunilor.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că se vor înregistra medii regionale ale temperaturilor maxime de 12 – 16 grade și ale minimelor de 5 – 8 grade.

Spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor scădea și, deși vor avea ușoare variații de la o zi la alta, se vor menține în jurul mediilor climatologice specifice până la finalul perioadei de referință, cu maxime termice de 8 — 10 grade și minime între zero și două grade, mediat pe regiune, fiind de așteptat și valori nocturne negative, în special în zonele depresionare. Vor fi ploi slabe sau burnițe pe areale restrânse la începutul intervalului, iar probabilitatea de ploaie va crește, din nou, în cea de-a doua săptămână, cu precădere în jurul datei de 17 noiembrie.

În Maramureș, în primele zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 12 – 14 grade și ale minimelor de 6 – 7 grade.

Spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor scădea și, deși vor avea ușoare variații de la o zi la alta, se vor menține în jurul mediilor climatologice specifice până la finalul perioadei de referință, cu maxime termice de 8 – 10 grade și minime între un grad și 4 grade, mediat pe regiune. Vor fi ploi slabe sau burnițe local la începutul intervalului, iar probabilitatea de ploaie va crește în cea de-a doua săptămână, cu precădere în jurul datei de 17 noiembrie.

La munte, vremea mult mai caldă decât ar fi normal în luna noiembrie se va menține pe parcursul primei săptămâni, când vor fi medii ale maximelor termice de 7 – 11 grade și ale minimelor de până la 3 grade. După data de 15 noiembrie, temperaturile vor scădea, dar, în general, vor oscila în jurul celor obișnuite ale perioadei. Astfel, se vor înregistra valori de 3 – 6 grade, ziua, iar noaptea vor predomina temperaturile negative. Se vor semnala ploi locale la începutul intervalului, apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește în cea de-a doua săptămână, în special în jurul datei de 17 noiembrie.

Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA