AcasăEvenimentVoluntarii I.P.J. Maramureş i-au învăţat pe cei mici cum să se comporte...

Voluntarii I.P.J. Maramureş i-au învăţat pe cei mici cum să se comporte pentru a fi în siguranţă (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Siguranţa elevilor şi prevenirea victimizării acestora este o prioritate pentru Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş. Acesta organizează periodic activităţi preventive în unităţile de învăţământ, asta pentru ca mesajele şi recomandările poliţiştilor să ajungă la un număr cât mai mare de elevi şi să fie prezentate într-un mod inedit. Tocmai din această cauză în activităţile desfăşurate au fost implicaţi voluntarii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, elevi dela ColegiulNaţionalMihai Eminescu din Baia Mare.

„Aceştia au îmbrăţişat cu entuziasm propunerea poliţiştilor şi în cursul acestei săptămâni au fost instruiţi de ofiţerii de prevenire. Astăzi, între orele 11.00 – 12.00, ei au susţinut, sub coordonarea poliţiştilor de proximitate, activităţi preventive la patru şcoli generale din municipiu: Şcoala Generală Alexandru Ivasiuc, Şcoala generală Lucian Blaga, Şcoala Generală Nichita Stănescu şi Şcoala Generală Petre Dulfu.
Elevii de liceu i-au învăţat pe colegii lor mai mici cum să se comporte pentru a fi în siguranţă la şcoală, pe stradă, acasă sau în locuri aglomerate.
Voluntarii au dat dovadă de pricepere şi creativitate în expunerea mesajelor preventive, astfel că au reuşit să creeze o relaţie de încredere între diferite generaţii de elevi şi au reprezentat pentru cei mici un exemplu demn de urmat. La finalul activităţii, elevii Şcolii Alexandru Ivasiuc i-au răsplătit pe voluntari şi poliţişti cu un colind.
Având în vedere feedback – ul pozitiv obţinut în urma prezentărilor de astăzi, voluntarii şi-au exprimat dorinţa de a participa la asemenea activităţi şi în perioada următoare şi de a transmite mesajul poliţiştilor şi în alte şcoli din municipiul Baia Mare”, au anunţat  oficialii IPJ  Maramureş.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA