AcasăNews AlertVOLUNTARĂ MARAMUREȘEANCĂ: “Nu mai redirecționați bani la UNICEF (…) Refugiații și copiii...

VOLUNTARĂ MARAMUREȘEANCĂ: “Nu mai redirecționați bani la UNICEF (…) Refugiații și copiii intră prin corturile lor și ies de cealaltă parte, tot așa cum au intrat”

spot_img

DISTRIBUIȚI

La o săptămână și jumătate de la începerea războiului din Ucraina, refugiații continuă să treacă frontiera cu România în speranța că vor scăpa de calvarul pe care Rusia l-a adus în țara lor. În aceste zile, voluntarii maramureșeni, ONG-urile, autoritățile, antreprenorii și chiar simplii cetățeni ajunși la vama Sighet au contribuit cu tot ce au putut, au stat treji și în frig ore întregi pentru a-i putea ajuta pe refugiați.

Printre aceștia, la fața locului au ajuns și reprezentanții UNICEF care și-au amplasat un cort fără a face nimic, însă, pentru refugiați, conform voluntarilor prezenți la fața locului, deși fundația primește donații de milioane de euro. O maramureșeancă voluntară la vama Sighet a publicat o postare pe rețelele de socializare, în care își arată indignarea față de modul în care UNICEF acționează:

Vă invit la vama Sighet să vedeți ce face UNICEF-ul. Refugiații și copiii intră prin corturile lor și ies de cealaltă parte, tot așa cum au intrat. Sunt doar înregistrați în bazele lor de date și trimiși să se descurce fiecare cum poate. Azi noapte la ora 03:00 au trecut două microbuze cu copii, doar șoferul a mers la cortul UNICEF și nu a rezolvat nimic. I-am umplut eu mașina, de la cortul Asociației Suntem Vocea Lor, cu apă, dulciuri, jucării, pampers, produse de igienă și lapte praf. Vecinii noștri de cort de la Crucea Roșie, le-au oferit un ceai cald și medicamente.

Nu mai redirecționați bani la UNICEF, ajutați ONG-urile mici care din prima zi au fost „pe baricade” ca să ofere sprijin vecinilor ucraineni. ONG-urile nu pierd refugiații prin țară, fiecare este cazat și trimis cu transport sigur la destinație! O pot confirma sutele de mesaje primite de la persoanele și familiile care au ajuns cu bine fie în Cehia, Polonia, Germania sau Egipt, Turcia, etc…”, a scris Laura Hybris.

Foto: Est News

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA