AcasăEvenimentVIZITĂ - Prefectul Sebastian Mihai Lupuț a primit o delegație din Ucraina

VIZITĂ – Prefectul Sebastian Mihai Lupuț a primit o delegație din Ucraina

spot_img

DISTRIBUIȚI

O delegaţie din Ucraina, regiunea Ivano-Frankivsk a vizitat miercuri, 13 aprilie, Maramureşul. Ucrainienii au fost primiţi şi de noul prefect al judeţului, Sebastian Mihai Lupuț.
„Vă mulţumim pentru buna primire şi buna găzduire şi desigur, în timpul care o să vă permită o să lansez o invitaţie către dumneavoastră de a vizita regiunea Ivano-Frankivsk şi de a face cunoştinţă cu realizările cu proiectele care se derulează şi cele care urmează a fi derulate în perspectivă ”, a spus Nicolai Mesaroș, consilierul guvernatorului regiunii Ivano-Frankinvsk pentru România, cel care a condus delegaţia.

Din grupul care a vizitat Prefectura au mai făcut parte Fedorak Volodemer, directorul Departamentului pentru Cultură și Religie al regiunii Ivano-Frankivsk, Ceborak Dumitru, directorul Teatrului Dramatic din orașul Kolomea, și Hundera Petru, directorul Liceului de Muzică și Artă din orașul Ivano-Frankivsk.

Nicolai Mesaroș a cerut colaborarea județului Maramureș în derularea câtorva proiecte culturale transfrontaliere, în special în domeniul muzicii și al teatrului, dar și în sfera religioasă. Delegația și-a exprimat dorința de a vizita, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Liceul „Taras Șevcenko” din Sighetu Marmației. În acest punct al discuției, prefectul Sebastian Mihai Lupuț a menționat că a făcut deja demersuri pe lângă administrația locală a municipiului pentru rezolvarea problemelor de la liceul ucrainean. Reprezentantul Guvernului în teritoriu și-a arătat disponibilitatea pentru orice colaborare care poate ajuta cele două regiuni din stânga și dreapta Tisei.

„Chiar ieri am discutat cu conducerea Primăriei să demareze acţiunile legate de Liceul ucrainean şi mi s-a promis că se va rezolva în cel mai scurt timp. Vă asigur de tot sprijinul meu în ceea ce priveşte derularea proiectelor transfrontaliere”, a spus Sebastian Mihai Lupuţ, prefectul judeţului.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA