AcasăNews AlertVIZITĂ OFICIALĂ - Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor plăcut...

VIZITĂ OFICIALĂ – Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor plăcut impresionată de imaginea municipiului Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, s-a arătat plăcut impresionată de imaginea municipiului Baia Mare. Mai mult, demnitarul de stat a arătat că se știe că Baia Mare și-a depus un proiect de candidatură extraordinar pentru competiția de Capitală Europeană a Culturii.

Aceste aspecte au fost semnalate în cadrul unei întâlniri pe care oficialul statului a avut-o cu cei doi viceprimari ai municipiului Baia Mare.

Prezent în județul Maramureș, ministrul Cristiana Pașca Palmer a susținut astăzi o vizită la Primăria municipiului Baia Mare. În cadrul acesteia, demnitarul de stat a prezentat programele cu finanțare europeană care privesc energiile verzi și care urmează a fi lansate pentru administrațiile locale. Mai mult, ministrul a arătat și care este impresia cu care a rămas despre municipiul Baia Mare.

ministrul mediului (5)

„Percepția mea de la București este că s-a schimbat imaginea orașului Baia Mare. Acuma imaginea orașului Baia Mare este mai degrabă a unui oraș care este din ce în ce mai viu, care este foarte curat. Eu am fost foarte impresionată. Și aseară și azi dimineață m-am uitat și nu îmi venea să cred. Este extraordinar de curat, de verde. Totul este foarte bine organizat. Ăsta este meritul administrației de la nivel local. Mi-au venit alte semnale foarte bune. Apropo de Baia Mare, știu că există această competiție pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii și am înțeles că Baia Mare a depus un proiect extraordinar care este foarte apreciat. Eu sper să câștigați și pentru că eu am rădăcini etnice aici, în Țara Lăpușului”, a spus ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.

În cadrul întâlnirii, viceprimarul Istvan Ludescher i-a prezentat ministrului problemele cu care se confruntă municipalitatea băimăreană în ceea ce privește platformele Romplumb și Cuprom.

ministrul mediului (7)

„S-a devastat această platformă, în sensul că au scos din pământ și ultima bucată de metal . Este un peisaj milenar, dacă ați intra acolo să vedeți. Iar platforma Romplumb, care nu mai funcționează de circa doi ani de zile, nu a putut să se încadreze în parametrii de mediu impuși prin autorizația de mediu și Autoritatea de Mediu a dispus oprirea activității. Dar platforma a rămas, totuși, un punct negru al municipiului Baia Mare pentru că este o platformă intens poluată. Solul, în primul rând, și am înțeles că și apele au ajuns să fie poluate”, a spus Istvan Ludescher, viceprimarul municipiului Baia Mare.

Scopul vizitei susținute de ministrul Cristiana Pașca Palmer în județul Maramureș a fost acela de a avea o legătură directă și cu colegii din subordinea Ministerului Mediului dar și de a lua contact cu problemele din teren, obiectiv pe care oficialul statului și l-a propus de la preluarea mandatului.

Vizita oficială se desfășoară pe o perioadă de trei zile. Ieri, ministrul a vizitat zonele Vișeu, Borșa precum și iazurile de la Colbu urmând ca mâine, 7 mai să efectueze o vizită de lucru la Fărcașa, localitatea în care va fi construit depozitul ecologic, parte integrată a Sistemului de Management al Deșeurilor din județul Maramureș.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA