AcasăslolvaciaVIZITĂ - Ambasadorul Bosniei Herțegovina în Maramureș

VIZITĂ – Ambasadorul Bosniei Herțegovina în Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

VIZITĂ Conducerea executivă a Consiliului Județean Maramureș a primit, astăzi, 10 noiembrie, vizita unei delegații din Bosnia Herțegovina.

VIZITĂ Grupul a fost format din dr. Mile Vasić, ambasador al Bosniei Herțegovina și coordonator proiecte internaționale din cadrul Universității Banja Luka, Vesna Rodic însoțiți de prorectorul Universității Tehnice Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord Baia Mare, pro. univ. dr. Petrică Pop-Sitar.

Excelența Sa dr. Mile Vasić se află în perioada 10-11 noiembrie în Maramureș, cu ocazia Conferinței Internaționale ”Innovative ideas in sciences – Idei inovative în științe”, organizată de Centrul Universitar Nord  Baia Mare, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea Banja Luka din Bosnia Herțegovina.

La întâlnirea care a avut loc la Consiliul Județean Maramureș au mai participat Vesna Rodic, coordonator proiecte internaționale din cadrul Universității Banja Luka, prof. univ. dr. Petrică Pop-Sitar, Lucian Morar, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș și Mihaela Lițe, șef Birou Relații Internaționale.

„Vreau să-i mulțumesc prorectorului Universității Tehnice Cluj-Napoca – Centrului Universitar Nord Baia Mare, pro. univ. dr. Petrică Pop-Sitar, pentru intermedierea acestei întâlniri. Este pentru prima dată când ambasadorul Bosniei Herțegovina este prezent în Maramureș.

A fost impresionat de frumusețea județului nostru și am stabilit să rămânem în legătură în perioada următoare pentru a putea intermedia pentru comunitățile maramureșene oportunități de înfrățire cu cele din Bosnia.

Este important pentru noi să oferim maramureșenilor o cât mai mare vizibilitate în afara granițelor României pentru ca astfel, printr-o acțiune integrată a brandului Maramureș să dezvoltăm una dintre principalele activități economice și turistice”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Discuțiile s-au axat pe oportunitățile de colaborare între localități din județul Maramureș și din Bosnia Herțegovina, Excelența Sa având în vedere identificarea unor potențiale parteneriate ce vor putea fi dezvoltate în viitor.

citeşte şi IARNA BĂIMĂREANĂ – 150.000 de lei pentru un eveniment fără program artistic stabilit

Președintele Consiliului Județean Maramureș a lansat invitația Excelenței Sale de a reveni în Maramureș anul viitor într-o vizită mai amplă, care să cuprindă cele mai reprezentative obiective din  județul nostru.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA