AcasăAdministrațieVIZIBILITATE REDUSĂ ÎN PASUL PRISLOP - Conducătorilor auto li se recomandă să...

VIZIBILITATE REDUSĂ ÎN PASUL PRISLOP – Conducătorilor auto li se recomandă să circule prudent și să își adapteze viteza la condițiile de drum

DISTRIBUIȚI

Vremea a fost în general închisă și a nins pe arii extinse. Vântul a prezentat intensificări în zona de munte înaltă de până la 47 km/h.

La munte și local în zona joasă a fost semnalată ceață.

Temperatura maximă înregistrată a avut valoarea de 0 grade Celsius în Baia Mare, Sighetu Marmației și Târgu Lăpuș, respectiv -1 grad Celsius la Ocna Șugatag, – 7 grade Celsius la Borșa, -3, grade Celsius la Vișeu de Sus și Petrova, – 5 grade Celsius în Baia Sprie.

Stratul de zăpadă măsura 30 cm la Vf. Iezer, 3 cm la Târgu Lăpuș, 4 cm la Sighetu Marmației, Baia Mare și Cicârlău, 9 cm în Poiana Borșa, 10 cm la Ocna Șugatag, 12 cm la Cavnic, 8 cm la Blidari.

Rețeaua de drumuri naționale este practicabilă, partea carosabilă fiind curată și umedă.

Un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm este depus pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 131 și km 156, respectiv până la 2 cm între km 156 și km 180.

Se semnalează ceață în Pasul Prislop, vizibilitatea fiind redusă sub 100 de metri.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă conducătorilor auto să circule prudent și să își adapteze viteza la condițiile de drum.

Temperaturi înregistrate la această oră: -1 grad Celsius în Baia Mare și Târgu Lăpuș, -2 grade Celsius la Sighetu Marmației și -3 grade Celsius la Ocna Șugatag.

Cea mai scăzută valoarea a temperaturii este acum de -13 grade Celsius, la Vf. Iezer.

27 utilaje au acționat pe sectoarele de drumuri naționale

Pe sectoarele de drumuri naționale au intervenit 27 utilaje pentru curățarea stratului de zăpadă de pe partea carosabilă și s-a împrăștie material antiderapant, în cantitate de 158 tone (30 tone pe E58, 34 tone pe DN 18, în Pasul Gutâi, 21 tone pe DN18 și DN19, Sighetu Marmației, 24 tone la Petrova, pe DN18, 24 tone la Vișeu pe DN 18 și DN 17C, opt tone pe DN18, în Pasul Prislop și 17 tone pe DN 18B, Dealul Pietriș, Rohia și Dealul Măgoaja).

Circulația rutieră se desfășoară pe sectoarele de drumuri naționale din județ în condiții de iarnă. Nu sunt semnalate, la această oră, probleme în trafic.

Pentru astăzi prognoza meteorologică prevede vreme rece noaptea și dimineața, cu precipitații sub formă de ninsoare pe arii extinse. Spre finalul zilei precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ploaie și vor favoriza apariția poleiului. La munte, vântul va prezenta intensificări.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețele de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv SC Drumuri și Poduri SA Maramureș, telefon 0262 213144.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA