AcasăLifestyleVitaminele lipozomale: Ce sunt și 3 beneficii principale

Vitaminele lipozomale: Ce sunt și 3 beneficii principale

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Vitaminele se găsesc în toate alimentele în cantități variabile și fiecare vitamină are roluri diferite. Deși o alimentație echilibrată poate asigura necesarul de vitamine, suplimentarea acestora este în unele cazuri necesară pentru refacerea rezervelor din organism și pentru o bună funcționare a tuturor funcțiilor. Acestea trebuie administrate la recomandarea medicului sau dieteticianului, pentru a evita toxicitatea legată de exces. Vitaminele lipozomale au revoluționat piața suplimentelor alimentare. Acestea sunt create în mod diferit față de suplimentele convenționale cu vitamine, folosind o tehnologie de ultimă generație. Iată ce reprezintă vitaminele lipozomale și care sunt principalele beneficii ale acestora.

 

Ce sunt vitaminele lipozomale?

Vitaminele lipozomale sunt un tip de supliment alimentar în care vitaminele sunt încapsulate într-un lipozom. Lipozomii sunt „saci” închiși folosiți ca sistem de transport al nutrienților din supliment. Aceștia protejează conținutul de digestie și livrează nutrienții direct în celule. Membrana lipozomilor este formată din fosfolipide, iar conținutul acestora este apos. Fosfolipidele reprezintă un tip de lipide care se găsesc în membrana tuturor celulelor din organism. În interior, aceștia pot încapsula molecule hidrofile, cum ar fi vitamina C.

 

Vitaminele lipozomale se găsesc sub formă de pudră, capsule și lichid. Se consideră că cele sub formă de pudră sunt de cea mai înaltă calitate. Nu doar vitaminele se găsesc sub forma lipozomală, ci și alți nutrienți, cum ar fi minerale și antioxidanți. În mod particular, încapsularea lipozomală s-a dovedit utilă în cazul vitaminei C, curcuminei, glutationului și magneziului.

Cum diferă de suplimentele obișnuite?

Suplimentele vitaminice obișnuite sunt supuse digestiei odată ce acestea ajung în tractul digestiv. Astfel, absorbția acestora este influențată de o mulțime de factori individuali, precum și de forma vitaminei din supliment. De aceea, majoritatea suplimentelor cu vitamine au o biodisponibilitate scăzută.

Care sunt beneficiile principale?

Beneficiile vitaminelor lipozomale diferă în funcție de fiecare vitamină, întrucât fiecare are roluri diferite în organism. Totuși, de ce să alegem varianta lipozomală? Ei bine, iată care sunt principalele beneficii ale acestui tip de suplimente:

  1. Biodisponibilitate crescută

Spre deosebire de suplimentele convenționale cu vitamine, cele lipozomale au o biodisponibilitate crescută. În timp ce absorbția celor obișnuite poate fi de până la 20%, cele lipozomale pot avea o biodisponibilitate de până la 8 ori mai mare. Absorbția acestora este ridicată, deoarece nu sunt afectate de digestie. Vitaminele lipozomale intră direct în celule, fără a fi degradate de mediul acid din stomac sau de enzimele din tractul digestiv. Acestea intră din intestin în sânge, apoi în celule, datorită membranei de structură similară (fosfolipidică). Cu alte cuvinte, prin administrarea variantei lipozomale de vitamine, te asiguri că organismul primește întreaga doză de nutrienți și că te bucuri de toate beneficiile acestora.

  1. Sursă de fosfolipide

Suplimentele cu vitamine lipozomale sunt, în același timp și o sursă de fosfolipide. Fosfolipidele se găsesc în fiecare celulă a organismului. Vitaminele lipozomale permit înlocuirea fosfolipidelor deteriorate cu fosfolipide noi, susținând astfel sănătatea membranei celulare și buna funcționare a celulelor. Practic, celula absoarbe lipozomul pentru a se repara pe sine, iar acest lucru duce la eliberarea vitaminelor din interior.

  1. Biocompatibile și biodegradabile

Un alt aspect important cu privire la vitaminele lipozomale este faptul că acestea sunt biocompatibile și biodegradabile. Acestea conțin doar substanțe naturale, pe care organismul nu le consideră străine. Acest lucru înseamnă și că degradarea lor nu are loc cu producție de compuși nocivi. În plus, tehnologia lipozomală nu utilizează substanțe artificiale, cum ar fi aditivi (zahăr adăugate, arome, coloranți), ci livrează vitaminele în forma cea mai naturală.

 

Prin urmare, vitaminele în forma lipozomală au beneficii importante pentru organism, fiind de calitate superioară. Acest lucru le justifică prețul mai ridicat. Cere sfatul medicului înainte de administrarea unui supliment alimentar, alege un producător de suplimente de încredere și optează pentru forma lipozomală atunci când este posibil.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA