AcasăActualitateSocialVISÂND CU OCHII SPRE CER – Directorul Aeroportului Baia Mare crede că...

VISÂND CU OCHII SPRE CER – Directorul Aeroportului Baia Mare crede că în curând vom avea curse spre destinații europene

DISTRIBUIȚI

Dorin Buda, director al Aeroportului Baia Mare, a declarat marţi, pentru Agerpres, că prioritatea în acest an e prelungirea pistei şi readucerea companiilor aeriene care să deservească destinaţii europene. Administraţia aeroportuară se află în fază avansată cu întocmirea documentaţiei pentru accesarea unor fonduri europene de 9 milioane de euro pentru lucrările necesare modernizării.

„Pentru a reaşeza Baia Mare pe ruta destinaţiilor externe cu plecare şi sosire din nord-vestul ţării, e nevoie să modernizăm pista, logistica şi spaţiile de primire a pasagerilor. Prioritară a lungirea pistei cu încă 300 de metri pentru a putea permite aterizarea-decolarea aeronavelor mediu curier folosite pe majoritatea rutelor europene. Dacă toţi paşii investiţiei decurg în termenele fixate, cred că, în cel mult un an de zile, aeroportul poate să deservească în condiţii normale şi alte rute decât cele interne”, a spus Dorin Buda.

Acesta a mai precizat că, odată terminate investiţiile, administraţia oraşului Tăuţii Măgherăuş, pe teritoriul căruia se află aeroportul, deţine aproximativ 100 hectare de teren pe care intenţionează să le introducă în exploatare.

”Pe cele 100 hectare de teren s-ar putea construi un parc logistic pentru mărfuri. Există în intenţia primăriei Tăuţii Măgherăuş, dar şi a CJ Maramureş, lansarea acestei investiţii într-un parteneriat public-privat, cu perspective de a fi realizat în timp. Unele studii de piaţă, bazate pe consultarea agenţilor economici români şi străină, indică necesitatea acestei investiţi, iar aeroportul ar putea fi un excelent punct de trafic pentru cargo pe diferitele conexiuni din Europa, CSI, Ucraina sau alte destinaţii. Parcul logistic ar putea crea, în prima fază de funcţionare, peste 1.000 de locuri de muncă şi pare un proiect de mare perspectivă”, a precizat Dorin Buda.

Pe Aeroportul Baia Mare, Tarom operează zilnic doar două zboruri cu destinaţia Bucureşti, curse charter şi business jet, după ce companiile Blue Air şi Austrian Airlines şi-au suspendat zborurile de pe acest aeroport în urmă cu mai mulți ani.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA