spot_img
AcasăActualitateVINE VALUL PATRU!? - Prima localitate din Maramureș care se apropie să...

VINE VALUL PATRU!? – Prima localitate din Maramureș care se apropie să intre din nou sub restricții

DISTRIBUIȚI

După o vară în care pandemia a fost ca și uitată în România, autoritățile testând din ce în ce mai puțin și anunțând cifre amuzant de mici în rândul noilor infectări cu coronavirus, situația începe să se schimbe de la o zi la alta. Numărul de noi îmbolnăviri cu virusul pandemic începe să crească vertiginos, spitalele încep să se umple iar de bolnavi cu COVID-19, iar restricțiile aproape uitate de lunile trecute stau să ne bată la ușă.

Încă de acum o lună au apărut voci care anunțau că România se va întoarce la noi măsuri dure în contextul “valului 4”, începând cu luna octombrie. Printre cei care au avut curajul să vorbească public despre acest subiect s-a numărat și primarul Cătălin Cherecheș. În cadrul unei ședințe de consiliu local de acum câteva zile, acesta a menționat faptul că, de la începutul lunii octombrie, Guvernul plănuiește să reintroducă restricții în toată țara.

Dacă acest scenariu părea o glumă de prost gust în urmă cu o lună, iată că acum, pe zi ce trece, situația devine reală. Să fi fost oare estimările analiștilor din domeniul sănătății incredibil de exacte? Nu știm. Cert este, însă, că măsurile restrictive au fost deja reintroduse în câteva localități din țară, unde incidența infectărilor a depășit 3/1.000 de locuitori, iar o localitate din Maramureș pare aproape de a fi următoarea pe listă.

În aceste momente, conform graficului oficial al DSP Maramureș din data de 1 septembrie 2021, localitatea Vișeu de Jos a ajuns la o rată a noilor infectări de 1,99/ 1.000 de locuitori, în contextul în care, de la o rată de 3 în sus, urmează să fie impuse măsuri. Mai jos, vă prezentăm graficul:

De luni, 30 august și până ieri, 31 august, în Maramureș au fost testate pentru COVID-19 un număr de 149 de persoane, dintre care au fost confirmate pozitiv nu mai puțin de 56. Asta înseamnă, pe scurt, o rată a pozitivării de 37,58%, un număr ingrijorător în contextul în care la nivel național media este de 2,86%. De ieri, 31 august și până azi, 1 septembrie, au fost testate un număr de 139 de persoane (așadar, chiar mai puține), dintre care au fost confirmate pozitiv 34 de persoane, rata pozitivării fiind de 24,46%.

Statistici oficiale în Maramureș în 1 septembrie:

 🔹 20756 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei; 

 🔹 34 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;

 🔹 3884 pacienți vindecați și externați din spital;

 🔹 45 pacienți internați în spital;

 🔹 3 pacienți internați la ATI, nu sunt pacienți intubați;

 🔹 6052 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;

 🔹 933 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;

 🔹 86692 teste efectuate până în prezent;

 🔹 103 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;

 🔳 1101 persoane decedate de la începutul pandemiei; 

 

Adrian Barbur

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA