AcasăLifestyleViessmann: un lider mondial în domeniul fabricării sistemelor termice casnice și industriale

Viessmann: un lider mondial în domeniul fabricării sistemelor termice casnice și industriale

spot_img

DISTRIBUIȚI

Viessmann este o companie germană cunoscută la ora actuală în întreaga lume pentru calitatea și diversitatea sistemelor termice din oferta sa. Ea a luat ființă în anul 1917, în orașul german Hof, unde Johann Viessmann – un meșter de cazane, și-a deschis un mic atelier de producție.

Viessmann s-a bucurat de succes încă de la început, dar în primele două decenii lucrurile au evoluat destul de greu și abia înainte de cel de-al doilea război mondial Johann Viessmann a reușit să se extindă și să mute operațiunea firmei sale în Allendorf.

După cel de-al doilea război mondial, Hans Viessmann a preluat frâiele companiei tatălui său, a modernizat noul atelier de producție din Allendorf și a făcut tot posibilul ca numele firmei să devină cunoscut și peste hotare. În perioada de timp în care compania Viessmann s-a aflat sub conducerea lui Hans Viessmann, aceasta a cunoscut o creștere mai accelerată decât în vremea cât a fost condusă de tatăl acestuia, iar în 1972, iscusitul patron a reușit deschiderea primei fabrici din străinătate.

Pentru că la vremea aceea era o locație foarte bună din punct de vedere strategic, Hans Viessmann a ales deschiderea primei fabrici de peste hotare în orașul Faulquemont din Franța. Apoi, succesul acesteia, l-a determinat să deschidă încă două fabrici, una după alta, de data aceasta în orașele Waterloo și Ontario din Canada.

Concomitent cu deschiderea noilor fabrici au apărut și noi provocări. Încă de la începutul anilor 1970 pretutindeni în lume și-a făcut apariția o criză de energie și atunci producătorii de sisteme termice au trebuit să se adapteze și să înceapă să fabrice sisteme de înmagazinare a energiei solare, pompe de căldură și alte produse mai verzi.

Acum, panourile solare Viessmann sunt printre cele mai apreciate din întreaga lume și mai nou pot fi cumpărate și instalate și în România, beneficiarii lor având garanția unor produse de înaltă calitate.

Cum s-a adaptat compania Viessmann la cerințele secolului XXI?

Fiind o companie extrem de versatilă, Viessmann nu a avut nicio problemă să se adapteze la cerințele secolului XXI, ba chiar i-a uimit pe toți prin puterea sa de a satisface cu succes așteptările clienților săi. La începutul anilor 1990, în cadrul companiei Viessmann s-a schimbat și conducerea, locul lui Hans Viessmann fiind preluat de fiul acestuia Martin Viessmann care a venit cu forțe proaspete și cu o viziune nouă.

Tot în acea perioadă de tranziție, Viessmann a construit și o nouă fabrică specializată în fabricarea cazanelor de perete, unul din produsele preferate de germani când vine vorba de metode fiabile de încălzire. Noua fabrică a fost deschisă tot în orașul Allendorf, iar pentru a putea plasa mai bine noile produse fabricate acolo, Martin Viessmann a consolidat și rețeaua internațională de promovare și vânzări la scurt timp după ce și-a urmat tatăl la conducere.

Astfel, la anii 2000, Viessmann deținea atuurile de care are nevoie o companie ca să fie apreciată în secolul nostru:

  • o istorie bogată;
  • o evoluție ascendentă;
  • capacitate de adaptare;
  • resurse financiare;
  • o conducere fermă;
  • fabrici moderne;
  • etc.

Viessmann a ajuns să exceleze nu doar în domeniul sistemelor pe care le produce, ci și la capitolul servicii pentru parteneri și bunăstarea angajaților.

Pentru grija pe care o poartă partenerilor săi, Viessmann a câștigat nenumărate premii la nivel național, concurând cu zeci de alte companii de același nivel.

Pe de altă parte, în ceea ce-i privește pe angajați, persoanele care lucrează la Viessmann spun că se simt ca și cum ar face parte dintr-o mare familie, însușindu-și și punând în practică mentalitatea patronilor acestei afaceri.

Pentru Viessmann, unul din principalele scopuri este să creeze produse care pot îmbunătăți traiul cumpărătorilor lor și le pot face viața mai frumoasă. Și la fel gândesc și angajații Viessmann care indiferent de bunurile pe care le produc, pun mai întâi accent pe calitate, funcționalitate și fiabilitate.

Pentru toate aceste motive prezentate în acest material, Viessmann a reușit să devină unul din liderii mondiali în industria sistemelor termice și cu siguranță faima brandului va rămâne neștirbită mult timp și de acum încolo.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA