spot_img
AcasăLifestyleMondenVIDEOCHATUL - O afacere profitabilă care ia amploare în România

VIDEOCHATUL – O afacere profitabilă care ia amploare în România

DISTRIBUIȚI

VIDEOCHATUL Vrei să îți cumperi un apartament într-un an? Să fii tratată ca o regină și să ai toți bărbații la picioarele tale? Așa încep cele mai multe anunțuri de angajare pentru domeniul videochat, o afacere de sute de milioane de euro care ia amploare și în România.

VIDEOCHATUL În București există cele mai mari studiouri de profil din Europa și tinere care obțin recorduri mondiale la încasări.

În ultimii ani, în România, videochat-ul a devenit o afacere, profitabilă, de sute de milioane de euro.

„Estimăm că numărul persoanelor care fac videochat se apropie de 100.000. Iar ca încasări, pe întreg teritoriul țării, undeva la peste 100 de milioane de euro”, a spus Robert Vanderty, managerul unui studio de videochat.

Atraşi de oportunitatea de a câştiga mulţi bani, într-un timp foarte scurt, zeci de mii de tineri se îmbracă provocator şi discută cu străini bogaţi, în faţă camerelor video. În marile oraşe s-au înfiinţat sute de studiouri care sunt, permanent, în căutare de angajaţi, mai ales în rândurile studenţilor.

„Cel mai mult am câștigat 25.000 de dolari într-o lună”, a spus Raquelle Diva, model de videochat.

„Te văd ca pe o femeie ușoară. Pentru că majoritatea cred că tu ești aici și te întâlnești cu persoanele respective la un moment dat. Dar nu se întâmplă așa, niciodată”, a adăugat Sophy Davis, model de videochat.

„Nu se pune problema de prostituție mascată. În primul rând job-ul modelelor se face într-un spațiu virtual. Nimeni nu intră peste ele în cameră, nimeni nu le atinge”, a atras atenția Robert Vanderty, managerul unui studio de videochat.

Româncele, campioane mondiale la încasări

Recent, în Bucureşti s-a deschis cel mai mare studio de videochat din Europa. Robert Vanderty este managerul.

„Da, este legal. Noi promovăm viodechat-ul glamour, în care fata este psihologul acelor membri, acelor persoane. Îi consiliază, îi ascultă”, a spus Robert Vanderty.

În exclusivitate, reporterii Din Interior au filmat cum decurge o zi din viaţa fetelor care lucrează aici. Angajatele îşi spun modele, nu îşi dezvăluie identitatea, iar interlocutorii lor sunt denumiţi membri.

Una dintre modelele din acest studio, în vârstă de 28 de ani, se recomandă „Raquelle Diva”. În anul 2015, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Praga, a fost desemnată cel mai bun model de videochat din lume, după ce a câştigat 25.000 de dolari într-o singură lună.

„Am avut foarte mulți membri susținători, pot să zic peste 1.000”, a spus tânăra.

Raquelle îşi începe ziua de lucru cu o sesiune de machiaj profesionist. Vrea să arate impecabil pentru a atrage cât mai mulţi domni dispuşi să plătească, scump, pentru fiecare minut de conversaţie.

„Tariful meu este de trei dolari pe minut. Membrii mei sunt de toate felurile. La mine se bazează foarte mult America, Australia, Canada, Spania”, a spus Raquelle Diva.

În camera ei de lucru, decorul este special amenajat pentru a o ajuta să arate cât mai bine când este online.

„Cel mai mult pentru a arăta impecabil pe cameră ai nevoie de lumini. Luminile sunt foarte importante pentru că te ajută foarte mult la imaginea ta, adică de a arăta impecabil, fără imperfecțiuni, fără defecte”, a spus tânăra.

După ce şi-a reglat camera video, Raquelle este pregătită să facă bani. Scopul ei este să ducă de nas bărbaţi bogaţi cărora le vinde iluzia unei relaţii.

„Da, îi fac să se îndrăgostească de mine, și le dau speranța că, într-o zi, o să mă întâlnească și că o să mă vadă live sau face to face. Și ei chiar ajung să se îndrăgostească de personalitatea mea”, a explicat Raquelle Diva.

„Sunt profesori, sunt doctori, sunt ingineri, sunt persoane care au foarte mulți bani și care în viața reală nu au curajul și nu au posibilitatea de a vorbi cu o persoană care să-i asculte”, a adăugat Robert Vanderty.

„Au problemele în a-și împărtăși problemele personale în viața reală. Este vorba de sentimentele lor”, a precizat și Zsolt Theiss Balazs, directorul de dezvoltare al platformei de videochat.

Raquelle Diva spune că mulţi dintre interlocutori săi sunt atât de dependenţi de ea încât îi permit să le acceseze cardurile de credit.

„Acești membri se numesc sclavi. Și sunt de mai multe tipuri. Sunt sclavi care vor foarte mult sa îi domini pe partea financiară. Intru la el în calculator, am parolă și eu pot să intru peste tot.

Documente, card absolut orice. Și eu cu cardul lui personal transfer bani pe site-ul pe care lucrez și îmi trimit surprize. Mi-a dat drumul la cameră și cu laptopul se plimba peste tot prin firmă.

citeşte şi CIUDĂŢENII – Poliţe RCA pe șase luni mai scumpe decât pe un an

Am văzut tot ce făcea, absolut, angajații. Pentru că el tot timpul îmi spune tu ești șefa, eu muncesc pentru tine, tu îmi controlezi angajații, tu îmi controlezi viața, tu îmi controlezi banii”, a povestit Raquelle Diva.

 

mai multe AICI

foto

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA