Acasăsinucidere maramuresUPDATE - VIDEO - ZĂPADĂ - Ninge în zona pârtiilor de schi...

UPDATE – VIDEO – ZĂPADĂ – Ninge în zona pârtiilor de schi de la Cavnic

spot_img

DISTRIBUIȚI


În cursul nopţii de joi spre vineri, ploaia s-a transformat în ninsoare în zona pârtiilor de schi de la Cavnic. Acolo s-a depus pe carosabil un strat de 1-2 cm de omăt. Maşinile de deszăpezire au intervenit cu material antiderapant pentru a preveni eventuale neplăceri în trafic.

Conform meteorologilor astăzi, 6 ianuarie 2012, va fi mai rece in Borsa si Cavnic, unde se vor înregistra 1-2 grade Celsius, cu plus. In Baia Mare, vremea se va raci treptat de mâine noapte. Cea mai joasa valoare termica, de -6 grade Celsius, se va inregistra in noaptea de sambata spre duminica. Racirea vremii va fi resimtita si de locuitorii din Sighetu Marmatiei indeosebi noaptea. Tot atunci sunt prognozate ninsori slabe. Precipitatii sub forma de zapada si maxime termice cuprinse intre -6 si -2 grade Celsius vor fi in Borsa. In Cavnic temperaturile vor scadea destul de mult minima ajungând la minus 6 grade.

ACTUALIZARE 1: Zăpadă frământată pe sectoare de drumuri naţionale şi judeţene!

Vremea s-a menţinut relativ caldă în Maramureş. Cerul a fost mai mult noros. Local au căzut precipitaţii sub formă de ploaie. La munte a nins. Cantitatea maximă de apă înregistrată a avut valoarea de 1,4 l/mp, la Iezer. Vântul a suflat slab, la moderat, prezentând intensificări izolate de până la 40 km/h în Ocna Şugatag.Stratul de zăpadă măsura la munte până la 19 cm, la Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 2 şi 4 grade Celsius.

Conducătorii de autovehicule întâlnesc în trafic zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm pe DN 18, în Pasul Gutâi (între km 15 şi km 42), dar şi în Pasul Hera. Celelalte sectoare de drumuri naţionale au carosabilul curat, dar umed. Ninge acum în Pasul Gutâi, la Sighetu Marmaţiei şi pe DN18B, la Copalnic. Precipitaţii sub formă de lapoviţă cad la Petrova, pe DN18. Angajaţii societăţilor care întreţin viabilitatea sectoarelor de drumuri naţionale au intervenit cu 16 utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi au utilizat 142 tone de material antiderapant (două tone pe DN1C; 56 tone în Pasul Gutâi; 16 tone pe DN18 la Sighetu Marmaţiei; 20 tone pe DN19; opt tone pe DN18, la Petrova; şase tone pe DN18 la Vişeu de Sus; şase tone pe DN17C, Dealul Ştefăniţei; opt tone pe DN18, la Borşa şi 20 tone pe DN18B, la Copalnic). Vizibilitatea este bună în trafic. În Pasul Prislop, vântul prezintă intensificări de până la 20 km/h.

A nins abundent noaptea trecută şi în această dimineaţă la Cavnic. Stratul de zăpadă proaspăt depus în afara carosabilului măsura între 20-30cm. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţin viabilitatea drumurilor judeţene pe timp de iarnă au intervenit cu utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi au utilizat 61 tone de material antiderapant. Pe carosabilul DJ 184 se găseşte depus un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 2 cm, pe tronsonul Baia Sprie-Dăneşti. Aceeaşi situaţie o întâlnesc conducătorii auto pe DJ109F, pe tronsonul Cavnic-Pasul Roata-Budeşti. De asemenea, s-a intervenit cu utilaje cu lamă pentru lărgirea carosabilului în zona pârtiilor de schi „Icoana” şi „Superski”. Pe acostamentul DJ109F, stratul de zăpadă măsura, în vârful Dealului Cavnic, până la 60 cm.

Pe celelalte sectoare de drumuri judeţene s-a acţionat cu trei utilaje şi au fost răspândite 38 tone de material antiderapant în scopul prevenirii, respectiv combaterii poleiului. Carosabilul este curat, dar umed. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Rămân închise pe perioada de  iarnă, drumul judeţean 109F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ şi tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi.

 METEO

Valori ale temperaturilor aerului pe parcursul nopţii şi dimineţii:  – 5 grade Celsius la Iezer; -2 grade Celsius în Pasul Gutâi şi la Cavnic; -1 grad Celsius la Petrova; 0 grade Celsius la Târgu Lăpuş şi Copalnic; 1 grad Celsius în Baia Mare, la  Borşa, Ocna Şugatag, Săpânţa, Ardusat şi Fereşti;  2 grade Celsius la Vişeu de Sus, Leordina, Dragomireşti şi  3 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei,. Vremea rămâne şi astăzi apropiată de normalul termic al acestei perioade. Cerul va fi mai mult noros. În prima parte a zilei vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă. În partea a doua a nopţii va ninge slab.În zona montană precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab, însă va prezenta şi intensificări izolate.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad Celsius  şi 4 grade Celsius, iar cele minime între -5 şi -2 grade Celsius. Termometrele indică acum: -5 grade Celsius la Iezer;  -1 grad Celsius în Pasul Gutâi şi la Cavnic; 1 grad Celsius la Borşa, Târgu Lăpuş şi Ocna Şugatag; 2 grade Celsius în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Săpânţa, Fereşti,  Vişeu de Sus, Dragomireşti, Petrova şi Leordina.

Pentru weekend meteorologii au prognozat ninsori în cursul nopţii de sâmbătă, iar duminică, pe arii extinse, va ninge. Izolat se va semnala ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 3 grade Celsius, iar cele minime între -7 şi -3 grade Celsius. Condiţiile meteorologice vor favoriza practicarea sporturilor de iarnă pe pârtiile de schi. În acest context, comitetul judeţean de iarnă recomandă şoferilor să îşi parcheze autovehiculele în spaţiile special amenajate, respectiv să nu fie lăsate pe marginea drumului (pe ambele sensuri de mers), perturbând traficul rutier şi îngreunând accesul autovehiculelor de intervenţie.

HIDRO

Nivelurile şi cursurile de apă din judeţ au fost uşor variabile. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Temperaturile scăzute au favorizat formarea gheţii pe malul râului Ruscova. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de umplere al lacului este de 91%.  Hidrologii apreciază că, în următoarele 24 de ore, nivelurile şi debitele cursurilor de apă rămân uşor variabile. Stratul de zăpadă existent are grosimea: 16 cm la Cavnic şi Barajul Runcu; 8 cm la Firiza; 4 cm la Blidari; 2 cm la Luhei şi Mara; 1 cm la Răzoare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA