AcasăEvenimentSportVIDEO - VOLEI MASCULIN - Unirea Dej - Ştiinţa Explorări Baia Mare...

VIDEO – VOLEI MASCULIN – Unirea Dej – Ştiinţa Explorări Baia Mare 0-3 (26-28, 23-25, 21-25)

DISTRIBUIȚIVEZI FINALUL SI DECLARAŢII

unirea dej - explorari baia mareUnirea  s-a „ars” de prea multă dorinţă în ultima confruntare a anului, în care a cedat la zero, în faţa vicecampioanei. Gazdele ultimului derby al Ardealului, în tur, au vrut să rezolve repede disputa, au forţat serviciul, ceea ce le-a pierdut în primul set. Clujenii le-au făcut oaspeţilor 9 puncte din erori la serviciu, or băimărenii chiar nu aveau nevoie de cadouri. Cu un libero de conjunctură, Unirea a suferit şi la preluare, ceea ce a îngreunat în multe momente construcţia atacului.

Plusul de maturitate şi de omogenitate al vicecampioanei a făcut diferenţa, într-un meci care nu a fost deloc uşor de câştigat, dar pe care Ştiinţa Explorări şi l-a adjudecat pe deplin meritat.

Set I: Gazdele au pierdut pe mâna lor acest parţial, în care au greşit nepermis de multe servicii, într-un meci cu o adversară ca Explorări. Băimărenii au condus şi la primul, şi la cel de-al doilea time out tehnic, păstrând avantajul până la final. Lucian Tofan şi Mihai Gheorghiţă au ţinut Uniurea Dej în luptă, anulând trei mingi de set ale oaspeţilor, care s-au impus în cele din urmă la 26.

Set II: Atente, gazdele au comis mai puţine greşeli în setul doi, la fel de disputat. Unirea a condus cu 19:17 şi 20:19, dar cu un mintos cu sânge rece în echipă, cum este Robert Ţuţea, jucătorul cu cel mai bun procentaj de reuşite, Ştiinţa Explorări a gestionat din nou mai bine finalul de set, închis de o greşeală de serviciu, cum altfel?

Set III: Deşi nu au lăsat să se vadă în debutul parţialului, gazdele au revenit demoralizate pe teren. Băimărenii au avut 4:0 şi 5:1, iar desprinderea decisivă s-a produs înainte de cel de-al doilea TO tehnic. Pe serviciul lui Dan Borota, vicecampioana s-a distanţat la 16:9, avantaj imposibil de anulat.

Marius Botea, antrenor Explorari: ,, Ii felicit pe jucatori, dupa aceasta victorie importanta! Am incheiat in mod fericit un tur de campionat, pe care il caracterizez ca fiind mutumitor. Ramanem din pacate cu regretul ca am pierdut puncte importante acasa, cu Dinamo si VCM LPS Piatra Neamt.”

Cele două formaţii:

Unirea Dej: Dascălu, L. Tofan, M. Gheorghiţă, Coasă, Suson, Dumitrache şi Cristudor- libero; au mai jucat Pop, I. Dinu, Filip

Ştiinţa Explorări Baia Mare: Kecskemeti, Veber, Păştean, Socaciu, Ţuţea, Borota şi C. Tofan- libero; a mai jucat Mititelu.

Sursa: text Mihaela Dragoi (www.handbalvolei.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA