AcasăActualitateSocialVIDEO – VESTI BUNE – 900.000 euro pentru o noua cladire UPU-SMURD...

VIDEO – VESTI BUNE – 900.000 euro pentru o noua cladire UPU-SMURD la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare

DISTRIBUIȚI


Sectia de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Baia Mare va fi mutata intr-un corp de cladire nou care va fi construit in acest an. Finantarea tocmai a fost aprobata, iar conducerea unitatii medicale spera ca lucrarile sa inceapa in cursul lunii iunie.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare si presedintele Consiliului Judetean Maramures au venit astazi cu vesti bune pentru cei care traiesc in acest colt de tara: exista fondurile necesare pentru construirea unui spatiu nou pentru Unitatea de Primiri Urgente. “De doua zile avem bucuria sa primim finantare. E vorba de 850.000 euro la care se adauga o co-finantare a Consiliului Judetean Maramures spre 900.000 euro, astfel incat acea cladire de 900 mp care va fi lipita de corpul Spitalului sa va construe dupa ce vor trece etapele de achizitie. Eu sper ca prin luna iunie sa punem primele pietre de temelie si va permite la momentul in care ea va fi finalizata, noi speram sa o terminam pana la sfarsitul anului, apoi mobilata cu aparatura necesara, ea va asigura o structura de primire urgenta moderna” a declarat dr. Calin Pop, manager Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare.

Demersurile in vederea obtinerii finantarii au fost facute cu multe luni in urma si s-au implicat numerosi reprezentanti din administratia locala si judeteana. “Pentru mine nespecialist primele minute din viata unui om in cazul de urgent sunt cele mai importante. Daca o componenta SMURD incepe sa prinda contur in judetul Maramures si cu cele doua puncte pe care o sa le infiintam in acest an, Borsa, Somcuta Mare, si cele sapte existe, putem sa intervenim in timp util pe teritoriul judetului, sectia de primire urgenta in Spitalul Baia Mare trebuia sa fie intr-un spatiu adecvat” a declarat Mircea Man, presedintele CJ Maramures. Presedintele Consiliului Judetean Maramures a declarat ca anul acesta vor fi infiintate inca doua puncte SMURD, la Somcuta Mare si respectiv Borsa, ele adaugandu-se celorlalte 7 deja existente. El crede ca astfel vor putea fi mai bine gestionate actiunile de interventie.

In ceea ce priveste Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean, managerul institutiei trage speranta ca lucrarile la noua constructie vor incepe in cursul lunii iunie.  Anul acesta se implinesc 10 ani de cand a fost infiintata Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA