AcasăEvenimentSportVIDEO: Vă amintiți de micuțul Elton? Fostul stelist a înscris un gol...

VIDEO: Vă amintiți de micuțul Elton? Fostul stelist a înscris un gol magic cu care a ajuns pe CNN!

spot_img

DISTRIBUIȚI

A fost doar o jumătate de sezon în Ghencea, însă a devenit unul dintre cei mai iubiţi străini care au evoluat în roşu şi albastru în ultimii ani. Stilul său de joc l-a transformat într-un idol pentru suporteri şi la noua sa echipă. Acum, după ultimul gol, e privit ca un zeu al fotbalului.

Elton a ajuns la 26 de ani şi pare că joacă cel mai bun fotbal din cariera sa. După despărţirea de Steaua, în 2007, a avut o perioadă de rătăcire. A ajuns în Arabia Saudită, la Al-Nasr, apoi în ligile inferioare din Brazilia, iarăşi înapoi în ţările arabe, dar nicăieri n-a strălucit constant.
Exact asta face acum, în acest sezon, la Al-Fateh, în Arabia Saudită. Actualul club al lui Elton e ce a fost, acum câţiva ani, Unirea Urziceni pentru Liga I. O formaţie mică, fără mari posibilităţi financiare şi fără tradiţie. Cu toate acestea, un congolez şi un brazilian au „metamorfozat“ această echipă.
Doris Salomo Fuakuputu (28 de ani) e un vârf de care nu auzise nimeni până în acest sezon şi care se află pe locul 2 în clasamentul golgheterilor din Arabia Saudită, după fostul vasluian, Wesley Lopes.
Congolezul a punctat de 12 ori în 17 etape. Apoi, vine Elton, cu zece reuşite în actualul campionat.
Împreună, Doris şi Elton au înscris 22 dintre cele 36 de goluri ale lui Al-Fateh, echipă care e pe primul loc în campionat, înaintea granzilor Al-Hilal, Al-Shabab, Al-Ahli şi Al-Ittihad, formaţii cu bugete de milioane de dolari.

În ultima etapă, Al-Fateh a smuls un punct, într-o deplasare infernală, la Jeddah, în partida cu Al-Ahli. Doris a reuşit o „dublă“, însă gazdele au condus până în minutul 80 cu 3-2.
Apoi, a venit un gol fabulos înscris de Elton, care a ajuns să fie difuzat inclusiv pe CNN! Reuşita brazilianului a stabilit scorul final, 3-3. Al-Fateh a rămas pe primul loc cu 43 de puncte, cu patru mai multe decât ocupanta locului secund, Al-Hilal.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0ADJYmccwa4#t=1s

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA