spot_img
AcasăEvenimentVIDEO – UITATI DE LUME – 53 de alegatori din Durusa au...

VIDEO – UITATI DE LUME – 53 de alegatori din Durusa au votat pentru un drum de access spre sat (galerie foto)

DISTRIBUIȚI

Dezinteres sau pur si simplu ignoranta. Multe sate din Maramures au ajuns sa fie pustii. Locuitorii acestora au ajuns sa fie numerate pe degete si nimanui nu ii pasa. Totusi alegatorii au mers si astazi la vot in speranta ca primarul ales sa faca si pentru ei ceva. Marele vis al locuitorilor din satele pustii este unul singur: un drum de acces cat de cat practicabil in orice anotimp catre asezarea lor. ActualMM.ro va un reportaj dintr-un astfel de sat, un sat care in cativa ani va fi complet parasit.

In satul DURUSA apartinator de comuna Valea Chioarului mai locuiesc 20 de familii. Astazi pe buletinele de vot au fost trecute 53 de persoane.

“Avem pe liste un numar de 53 de alegatori si pana la aceasta ora (ora 12, n.r.) au votat 13 persoane. Media de varsta a cetatenilor este curprinsa intre 50 si 65 de ani” a declarat pentru ActualMM.ro, Mirela Muntean,

Gheorghe DURUS are 75 de ani. De cand se stie a locuit in DURUSA. In urma cu ani de zile comunitatea lor era plina de viata. Acum insa cat e ziua de lunga pe ulitele satului poate intalneste  un singur consatean cu care sa schimbi o vorba sau sa dai binete. “Mai suntem 20 de barbati aici in sat. Vreo 20 de familii in total. Acum multi ani eram 60 de familii, satul era vioi. Acuma se-ntampla ca intr-o zi sa ma intalnesc cu un singur durusan cu care sa schimb o vorba. Trist” povesteste badea Durus.

De altfel, chiar langa sectia de votare toate casele sunt ferecate cu lacate. Oamenii s-au saturat sa nu poate ajunge la oras asa ca au plecat cu totul spre oras. Mai vin doar in weekenduri sau in vacante pe la casele natale. “Aici nu mai sta nimeni, nici aici, nici aici. De fapt, toti stau la oras. Vin aici din cand in cand” a spus Gheorghe Durus.

Oamenii au venit la vot si astazi desi s-au saturat de promisiunile politicienilor. Au venit dupa ce au iesit de la biserica. Satenii spera ca macar acum drumul spre satul lor sa fie macar pietruit pentru a se putea circula decent. “Eu nu vreau altceva decat un drum spre satul nostru. E zona tare frumoasa si daca ar fi un drum bun pana aici  sigur oamenii s-ar intoarce in sat” a continuat Gheorghe Durus.

Cel mai mic numar de alegatori cu drept de vot a fost in satul Aspra (41 persoane), urmat de Jugastreni (43 persoane), Durusa – (53 persoane) si Francenii Boiului.

Vasile DALE

VEZI AICI CE S-A INTAMPLAT IN JUDETUL MARAMURES IN ZIUA ALEGERILOR

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA