AcasăEvenimentVIDEO - UCRAINENI ARESTAŢI - Patru bărbaţi din Ucraina au primit mandate...

VIDEO – UCRAINENI ARESTAŢI – Patru bărbaţi din Ucraina au primit mandate de arestare pentru infracţiunile de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat

DISTRIBUIȚI

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au dispus, prin rechizitoriu, la data de 05.01.2012, trimiterea în judecată a inculpatului CIUBIKA MIHAILO – IURIOVICI (cetăţean ucrainean) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecerea ilegală a frontierei de stat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în zilele de 29 şi 31.10.2011, inculpatul Ciubika Mihailo Iuriovici, împreună cu alţi patru cetăţeni ucraineni, a pătruns în România prin trecerea ilegală a frontierei de stat, pe direcţia localităţii Rona de Sus, judeţul Maramureş. În acest context, a fost introdusă în ţară cantitatea de 9.996 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 108.227 lei. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sighetu Marmaţiei.

 Încă trei ucraineni arestaţi preventiv

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au dispus, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii KUTASEVYCI ATTILA VIKTOROVYCI, KUTASEVYCI VIKTOR VIKTOROVYCI şi KLANTIUK PETRO IVANOVYCI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă. Totodată, procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor, cerere admisă de magistraţii Judecătoriei Sighetu Marmaţiei care au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpaţilor pentru 30 de zile. Din probele administrate în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 5.01.2012, în jurul orelor 1800, cei trei cetăţeni ucraineni împreună cu alte persoane din Ucraina au trecut ilegal frontiera de stat a României peste râul Tisa din judeţul Maramureş, introducând în ţară şi transportând cantitatea de 24.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA