spot_img
Acasăsinucidere maramuresVIDEO – TURISM – Proiectul „Acces 2 Mountain” va identifica si marca...

VIDEO – TURISM – Proiectul „Acces 2 Mountain” va identifica si marca trasee de bicicleta prin Munţii Gutâi şi Maramureş

DISTRIBUIȚI

O anchetă pe bază de chestionar , efectuată in Maramureş într-o perioadă de vârf a sezonului turistic (august 2012), a avut un rol important in creionarea profilului turistului care vizitează locul unde se agaţă harta in cui. Peste 300 de turişti români şi străini au fost intervievaţi  cu privire la aspecte concrete ale călătoriei în Maramureş : durata, cazarea,  mijloacele de transport utilizate şi obiectivele turistice vizitate. Totul prin intermediul studiului asupra  fluxurilor de trafic şi a posibilelor soluţii în judeţul Maramureş şi în nordul Carpaţilor Orientali, al cărui beneficiar a devenit  Maramureş Info Turism.

“Dat fiind faptul că atât în Maramureş, cât şi în judeţele învecinate, existau foarte puţine informaţii legate de fluxul de turişti, acest studiu a constituit o oportunitate de a conecta informaţiile referitoare la trafic şi transport cu informaţii despre turiştii care vizitează zona”, a precizat coordonatorul de proiect  Rada Pavel.

Rezultatele studiului vor putea servi instituţiilor publice sau private cu rol de decizie în activitatea din turism sau transporturi. In cadrul aceluiaşi proiect,  ACCESS 2 MOUNTAIN, se lucrează în prezent la identificarea şi marcarea unor trasee de bicicletă în Munţii Gutâi şi Maramureş, care vor constitui doar o componentă din strategia de îmbunătăţire a infrastructurii de cicloturism şi a conexiunilor de transport intermodal din Maramureş.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA