AcasăEvenimentVIDEO - TRAGEDIE VIŞEU DE SUS - Sicriul femeii moarte în Spitalul...

VIDEO – TRAGEDIE VIŞEU DE SUS – Sicriul femeii moarte în Spitalul din Vişeu a ajuns în Ucraina. Soţul cere sprijinul Consulatului Ucrainei în lupta pentru aflarea adevărului

spot_img

DISTRIBUIȚI


Dorin Roman, bărbatul căruia i-a murit soţia şi fetiţa nenăscută, în Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus a cerut ajutorul Consulatului Ucrainei în România. Maramureşeanul nu mai are încredere în autorităţile române şi cum soţia acestuia a avut cetăţenia ucraineană speră ca autorităţile din statul vecin să ceară pe căi diplomatice o anchetă la sânge. Pe de altă parte, medicii legişti au stabilit în urma necropsiei faptul că femeia a decedat din cauza unui accident vascular. Mai mult, ancheta DSP Maramureş a stabilit faptul că nu este vorba despre o culpă medicală în acest caz.

La sediul Consulatului Ucrainean din Suceava au fost prezinţi Dorin Roman, sotul femeii decedate, cât şi mama acesteia, Mintoniac Evghenia din satul Oprişeni, raionul Gliboca-Cernăuţi, Ucraina. „Noi astăzi ne-am adresat Consulatului Ucrainean pentru a ne ajuta să îmi conduc soţia pe ultimul drum, să o înmormântăm în Ucraina. A venit şi mama ei din Ucraina.

Am primit un ajutor foarte mare din partea domnului consul, oameni de omenie. Suntem răpuşi de durere. Nu ştim cum de a fost lăsată timp de 30 de ore să se chinuie şi nimeni nu a putut să o salveze pe răposata mea soţie. A fost internată cu 31 de ore înainte de incident în spital. Cu o zi înainte a trimis un mesaj pe telefonul doctorului în care îl întreba dacă a uitat de ea. Doctorul i-a răspuns după vreo juma de oră nu ar fi mâncat nimic în ziua respectivă şi practic a dat de înţeles că nu avea timp. Dânsul a urmărit sarcina de la două luni, cred că de şase ori am fost la dânsul în timpul sarcinii. Rămân la convingerea că ar fi putut-o ajuta dacă i se făcea cezariană. După mine a fost o neglijenţă totală din partea medicilor. Pentru început am dorit să avem toate documentele să o putem duce în Ucraina să o înmormântăm. O să mă întorc la Consulat la începutul săptămânii viitoare şi o să fac o cerere către Consulatul ucrainean să ceară o anchetă Ministerului Sănătăţii sau Colegiului Medicilor de la Baia Mare să scoată adevărul la iveală. Nu se poate să distrugi atâtea vieţi şi nimeni să nu fie vinovat. Eu nu mai sunt om. Sunt distrus. Eu nu o să mai pot merge înainte fără ea. Am rămas singur. După părerea mea doctorul Alexandru Machedon este responsabil de moartea soţiei şi fetiţei mele. Neglijenţă totală” a declarat Dorin Roman plângând.

„Din prima căsătorie a fetei mele au rămas trei copii orfani din pricina că doctorii nu ne-au ajutat fetiţa. Dacă nu puteau a trebuit să o trimită în alt spital. Nu o trebuit să o lase se chinuiască, mi-o lăsat-o să moară. Şi eu am născut şi ştiu cum e. Până mor îs supărată că mi-o rămas lăsat trei copii orfani. Fetiţa cea mare are 17 ani, băieţelul are 12 ani şi acum trebuia să nască o fetiţă” a povestit Mintoniac Evghenia, mama femeii.

Autorităţile ucrainene au dat o mână de ajutor familiei îndurerate şi au urgentat formalităţile prin care trupul neînsufleţit a putut fi trecut din România în Ucraina. „În primul rând vreau ca din partea mea personală a instituţiei consulare să aduc cele mai sincere condoleanţe familiei îndurerate şi vreau să vă spun că acum facem toate actele producerii de trecere a sicriului peste frontiera româno-ucraineană. Cu privire ceea ce susţin aparţinătorii nu pot să fac comentarii. Totuşi, vreau să vă asigur că în cazul în care vom primi o cerere din partea familiei decedate noi o să facem toate demersurile din partea instituţiei consulare care sunt prevăzute în convenţiile semnate de România şi Ucraina” a declarat Vasyl Nerovnyi, Consul la Consulatul Ucrainei la Suceava.

 

Raportul controlului transmis de Ministerul Sănătăţii

Conform raportului DSP Maramureş, pacienta s-a prezentat la Spitalul Orasenesc Viseul de Sus in data de 7 decembrie 2011 ora 3.15, avand o sarcina normala la termen. In data de 8 decembrie 2011 ora 9.45 a inceput travaliul in mod normal. Intre orele 11.00 – 12.00, pacienta a acuzat tulburari de vedere, iar ulterior a intrat in stop cardiorespirator. Autopsia a stabilit că pacienta a suferit o ruptura a unui vas cerebral prezentand o hemoragie cerebrala masiva. Medicii au încercat resuscitarea pacientei, insa acest demers a ramas fara rezultat. Medicul anestezist angajat cu norma intreaga la Spitalul Orasenesc Viseul de Sus, se afla in dimineata incidentului la Spitalul Municipal Sighetul Marmatiei unde este angajat cu jumatate de norma.

Avand in vedere concluziile transmise, Ministerul Sanatatii considera ca, acest caz este de competenta Colegiului Medicilor pentru investigarea aspectelor medicale si a unei eventuale culpe medicale, cat si a Consiliului Local in subordinea caruia se afla Spitalul Viseul de Sus pentru dispunerea de masuri administrative.

CITEŞTE ŞI DETALII DESPRE TRAGEDIE: http://www.2.actualmm.ro/update-nenorocire-viseu-de-sus-mama-si-fiica-moarte-in-spitalul-viseu-de-sus-nu-exista-anestezist-pentru-operatie-de-cezariana/

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA