Acasă MARAMURESUL ISTORIC VIDEO - Tragedie în Polonia Accident feroviar soldat cu 14 morți și...

VIDEO – Tragedie în Polonia Accident feroviar soldat cu 14 morți și 60 de răniți.

DISTRIBUIȚI

http://www.youtube.com/watch?v=kcgSHintmc4&feature=player_embedded#t=5s
Cel puţin 14 persoane au murit şi alte 60 au fost rănite, sâmbătă seara, în urma unei coliziuni frontale între două trenuri care se aflau pe aceeaşi cale ferată la Szczekociny, în sudul Poloniei, aceasta fiind cea mai gravă catastrofă feroviară din ţară de după 1990, relatează AFP.
“Până în prezent, bilanţul acestei enorme catastrofe feroviare se ridică la 14 morţi”, a declarat ministrul de Interne Jacek Cichocki, ajuns la faţa locului în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Aproximativ 60 de persoane au fost spitalizate, dintre care majoritatea în stare gravă, potrivit echipelor de salvare.Accidentul s-a produs pe linia Varşovia-Cracovia, în dreptul orăşelului Szczekociny, potrivit televiziunii poloneze. Două trenuri expres, dintre care unul se afla pe o linie greşită, s-au ciocnit frontal, a declarat un oficial al căilor ferate poloneze.
Premierul Donald Tusk, sosit la faţa locului duminică dimineaţă, a spus că este cel mai tragic accident feroviar din ultimii ani din Polonia.

http://www.youtube.com/watch?v=fxZItRaH7D8&feature=player_embedded#t=6s

Cele două trenuri, care aveau 10 vagoane în total, transportau circa 350 de pasageri la momentul coliziunii. Elicoptere-ambulanţă de la Varşovia şi Wroclaw au ajutat la transportarea răniţilor către spitale.
„Operaţiunea de salvare e dificilă şi complicată. Daunele produse vagoanelor sunt uriaşe. Ţinem legătura cu victimele. Lucrăm cu mare grijă”, a declarat unul dintre pompieri, Jaroslaw Wojtasik, pentru televiziunea poloneză.
Pe una dintre linii aveau loc lucrări la ora accidentului, 21.15 (22.15 -ora Românniei).
Operaţiunea de salvare este concentrată pe trei dintre vagoane, care sunt „distruse complet”, după cum a declarat un martor ocular pentru „Gazeta Wyborcza”.
Un alt pasager a estimat că trenul în care se afla călătorea cu o viteză de 120km/h, în momentul când a început să frâneze brusc.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA