AcasăEvenimentUPDATE - VIDEO - TRAFIC INFERNAL ÎN MARAMUREŞ - Brazi prăbuşiţi pe...

UPDATE – VIDEO – TRAFIC INFERNAL ÎN MARAMUREŞ – Brazi prăbuşiţi pe şosea la Cavnic. Se taie copaci pe DN 18 pe Gutâi. Pe E58 la Mesteacăn tiriştii au fost tractaţi de utilaje

DISTRIBUIȚI

VEZI IMAGINI DE PE DJ 193 Ardusat / Satu Mare

Zăpadă frământată depusă pe carosabil şi care măsoară până la 1 cm, întâlnesc conducătorii autovehiculelor care se deplasează în Pasul Gutâi. Pe întregul sector al DN18 la Borşa şi Pasul Prislop stratul de zăpadă frământată existent pe carosabil măsoară până la 2 cm. Celelalte sectoare de drumuri naţionale au carosabilul curat, dar umed. Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea drumurilor pe timp de iarnă au acţionat cu 18 autoutilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi au împrăştiat 120 tone de material antiderapant, inclusiv pentru a preveni formarea poleiului. Ninge acum în Baia Mare, în Pasul Gutâi, la Borşa, în Pasul Prislop şi pe Dealul Huta-Certeze.

Brazi prăbuşiţi sub greutatea zăpezii pe DJ109F

Pe carosabilul DJ184 şi DJ109F la Cavnic se găseşte zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. Pe DJ109F, în vârful dealului (tronsonul drumului judeţean după pârtiile de schi) s-au prăbuşit, în această dimineaţă, sub greutatea zăpezii apoase, doi brazi. Traficul rutier era redus la primele ore ale dimineţii. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie şi angajaţii societăţii care asigură întreţinerea celor trei drumuri judeţene. Agenţii de poliţie au dirijat circulaţia rutieră şi au asigurat intervenţia utilajelor care au împins pe marginea drumului cei doi brazi. Angajaţii societăţii au tăiat, cu drujba, cei doi brazi după care au curăţat acostamentul drumului de resturile de material lemnos rezultate după tăiere. A nins încă din noaptea trecută pe cele două sectoare de drumuri (DJ184 şi DJ109F).   S-a intervenit şi acţionat  cu utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe  carosabil, dar şi pentru lărgirea celor două  drumuri şi a permite desfăşurarea traficului rutier, având în vedere că sunt condiţii meteorologice favorabile pentru practicarea sporturilor de iarnă. Carosabilul DJ185, Călineşti-Bârsana este curat, dar umed. Angajaţii au intervenit cu material antiderapant pentru combaterea acestuia. Au fost răspândite pe cele trei drumuri judeţene 35 tone de material antiderapant.  Ninge acum la Cavnic. Intensificările temporare ale vântului viscoleşte şi aduce zăpada de pe câmp, pe carosabil DJ109F, pe tronsonul spre localitatea Budeşti.

Vizibilitate redusă în Pasul Prislop! Polei pe mai multe sectoare de drumuri judeţene

Atenţie şoferi!La această oră este vizibilitate redusă pe întreg sectorul DN18, în Pasul Prislop, datorită ninsorii viscolite. Vizibilitatea este redusă sub 80 de metri.

Echipaje ale poliţiei rutiere fluidizează circulaţia în Pasul Gutâi

Ninge în Pasul Gutâi, iar zăpada este apoasă şi se depune pe ramurile deja încărcate cu zăpadă ale copacilor situaţi pe marginea drumului. Pentru a preveni prăbuşirea acestora, sub greutatea zăpezii apoase, angajaţi ai districtului de drumuri din zonă scutură crengile copacilor care se întind peste drumul judeţean de zăpadă. Pentru a facilita această intervenţie s-a solicitat prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în zonă. Autovehiculele de tonaj

Pe carosabilul DJ184, DJ109F şi DJ 185 se găseşte zăpadă frământată care măsoară până la 2 cm.  S-a intervenit şi acţionat  cu utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe  carosabil, dar şi pentru lărgirea celor două  drumuri şi a permite desfăşurarea traficului rutier, având în vedere că sunt condiţii meteorologice favorabile pentru practicarea sporturilor de iarnă. Carosabilul DJ185, Călineşti-Bârsana este curat, dar umed. Angajaţii au intervenit cu material antiderapant pentru combaterea acestuia. Au fost răspândite pe cele trei drumuri judeţene 80 tone de material antiderapant.  Ninge acum la Bârsana, Călineşti, Cavnic, Bârsana. Zăpada este apoasă.

 In Pasul Gutâi se taie copaci

La această oră pe drumul naţional 18, în pasul Gutâi, echipaje de muncitori silvici, drumari şi pompieri militari doboară copacii care pun în pericol circulaţia rutieră. Pentru a fi dirijată în zonă a fost deplasat un echipaj al poliţiei rutiere.
Nămeţi pe E58 în Pasul Mesteacăn

A nins abundent şi în zona Mesteacănului. Acolo şase tirişti au blocat drumul pe un sens pentru că nu au mai putut ajunge în pas. Drumarii au acţionat cu material antiderapant iar mai multe autotrenuri au fost tractate cu utilaje.

Echipe de intervenţie au îndepărtat copacii prăbuşiţi pe carosabil

În această dimineaţă, mai mulţi copaci s-au prăbuşit sub greutatea zăpezii apoase pe DN18, în Pasul Gutâi. Angajaţii districtului de drumuri au intervenit şi au degajat carosabilul.Pentru desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă pentru conducătorii autovehiculelor şi pasagerilor acestora, prefectul Sandu Pocol, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a dispus instalarea echipajelor de poliţie rutieră la urcarea dinspre oraşul Baia Sprie, respectiv localitatea Deseşti. Agenţii de poliţie rutieră au fluidizat circulaţia rutieră, în Pasul Gutâi, pentru a evita perturbarea sau blocarea circulaţiei autovehiculelor. În Pasul Gutâi ningea, iar coroana arborilor era încărcată de zăpada depusă în cursul zilelor trecute. Creşterea temperaturii a contribuit la situaţia în care zăpada a devenit grea, apoasă, iar copacii au început să se prăbuşească pe drumul naţional.  Având în vedere aceste aspecte, prefectul de Maramureş s-a deplasat la faţa locului şi a convocat o şedinţă a Comitetului judeţean de iarnă. Au participat lt.col Ioan Mureşan, prim-adjunct ISU Maramureş, responsabilul societăţii de deszăpeziri, şeful Ocolului Silvic Baia Sprie, şeful districtului de drumuri naţionale. În cadrul şedinţei s-a hotârât ca echipe mixte alcătuite din pompieri militari, jandarmi, silvicultori şi angajaţi ai districtului de drumuri naţionale să acţioneze pentru a tăia copacii care prezentau un pericol iminent de prăbuşire pe carosabil. Un echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere a asigurat, prin dirijarea circulaţiei rutiere, operaţiunea de tăiere a copacilor.

Prefectul Sandu Pocol a spus : ” Este foarte important pentru noi să avem un trafic rutier care să se desfăşoare în siguranţă şi care să nu pună viaţa celor aflaţi în autovehiculele care traversează pasul montan. Conducătorii şi-au achitat taxa de drum, iar noi avem obligaţia să luăm toate măsurile pentru a le asigura accesul rutier în Maramureşul istoric. Am decis ca silvicultori, drumari, pompieri militari şi jandarmi să intervină şi să taie cu drujbe copacii încărcaţi cu zăpadă de pe marginea drumului şi care prezintă un pericol pentru traficul rutier, iar agenţii de poliţie rutieră să permită desfăşurare în bune condiţii a intervenţiei. Dacă situaţia o va impune echipele mixte vor lucra şi mâine pentru a tăia eventualii copaci ce pot pune în pericol desfăşurarea traficului rutier”.

Prefectul de Maramureş a verificat modul în care s-a intervenit cu utilajele de deszăpezire în Pasul Gutâi şi pe DJ184 şi DJ109F, pe tronsonul Ocna Şugatag-Budeşti-Cavnic. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a declarat mulţumit de lucrările efectuat. Chiar dacă pe carosabil exista un strat de zăpadă frământată care măsura până la 1cm, circulaţia se desfăşura în condiţii de iarnă. Pe acostamentul drumurilor există zăpadă care măsoară până la 120 cm, iar prefectul a cerut lărgirea în zona virajelor strânse, respectiv în zona montană a oraşului Cavnic. Pentru a eficientiza intervenţia, prefectul a solicitat folosirea unui utilaje specializat (freză de zăpadă), care poate curăţa în scurt aglomerarea de zăpadă de marginea drumului.

În Pasul Gutâi, conducătorul unui autovehicul de tonaj (TIR) a luat virajul strâns fără să adapteze viteza la condiţiile de pe carosabil şi cele meteorologice şi a ajuns în şanţul din dreapta şoselei. Conducătorul auto nu a mai reuşit să scoată autovehiculul, fiind nevoie de un remorcher care l-a tractat şi repus pe carosabil. Alte două autovehicule aflate în trafic, fiecare pe sensul opus celuilalt, s-au atins la un viraj strâns, iar partea din faţa a unei dubiţe a fost avariată.

Mai mulţi copaci încărcaţi de zăpadă s-a prăbuşit şi pe DN18B, Dealul Pietriş, iar pompierii militari de la Pichetul din Târgu Lăpuş au ajuns la faţa locului şi au intervenit cu drujbe, degajând ulterior partea carosabilă de resturile de material lemnos. Şi peste strada Munteniei din Baia Mare un brad încărcat de zăpadă s-a prăbuşit pe carosabil, iar autorităţile locale au intervenit şi acţionat pentru deblocarea circulaţiei rutiere.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA