AcasăMARAMURESUL ISTORICVIDEO - Seceta a lasat trei sate din Maramures fara apa in...

VIDEO – Seceta a lasat trei sate din Maramures fara apa in fantani

spot_img

DISTRIBUIȚI


Localnicii din trei sate maramuresenii au rămas fără apă în fântâni. Lipsa ploilor dar şi temperaturile deosebit de ridicate pentru luna septembrie a dus la secarea fântânilor. Pompierii militari au sărit în ajutorul oamenilor şi duc apa menajeră cu cisternele. Canicula din ultima perioada a dus la secarea mai multor fantani in satele Baba, Suciu de Sus şi Stoiceni din judeţul Maramureş. Autoritatile administratiei publice locale au cerut Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta luarea de masuri pentru asigurarea cantitatii de apa menajera necesara pentru adaparea animalelor si folosirea acesteia in gospodarii. Pompierii militari din cadrul subunitatii de la Targu Lapuş au transportat cu autospecialele din dotare mii de litri de apa menajera atat pentru locuitorii din zona, cat si pentru animalele din gospodarii.  „Avand in vedere seceta din ultima perioadă pichetul de pompieri târgu lăpus a intervenit pt transport in mai multe localitati prin care comuna Suciu de Sus, Stoiceni si Baba din comuna Coroieni, apa menajere, nu poate fi folosita pt baut doar pe adapatul animalelor si pentru spalatul rufelor” a spus Radu Bodea, Pichetul de Pompieri Targu Lapus.

Zi de zi oamenii se trezesc cu noaptea-n cap şi aşteapta autospecialele pompierilor militari pentru a-şi umple butoaiele cu apă.

„Fereasca Dumnezeu cat e  de greu. Cu seceta asta aici nu e vine apa. Dimineata cand m.am trezit nici de baut nu am avut si am adus de la vecina, dar di fundul fantanii. Nu este nici acolo apa” a spus un localnic.

Cele trei sate din Maramures sunt situate intr-o zona cu substrat calcaros, iar apa se infiltreaza usor in pamant, fapt ce duce, in perioadele cu temperaturi ridicate, la secarea fantanilor din curţi.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA