spot_img
AcasăActualitateSocialVIDEO - SC Vital a mai semnat un contract si a facut...

VIDEO – SC Vital a mai semnat un contract si a facut noi investitii cu finantare europeana!

DISTRIBUIȚI

Seria contractelor încheiate din cadrul proiectului cu finanțare europeană “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Maramureş“ continuă. Miercuri 16 ianuarie a.c. s-a semnat în Baia Mare cel de-al doilea contract de lucrări MM-CL-05 “Staţii noi de epurare în Seini şi Cavnic şi reabilitarea colectorului de evacuare a staţiei de epurare din Târgu Lăpuş”.
Contractul a fost adjudecat de asocierea firmelor SC LOR’INSTAL CONSTRUCT SRL BUCUREȘTI şi SC LUCA WAY SRL, SC ALEXANDER HIDRO PROJECTS SRL, SC GENERAL CONCRETE CERNAVODA SRL, prin licitaţie deschisă, având valoarea de 10.539.287 lei (fara TVA) şi o perioadă de execuţie de 22 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
Cea mai mare sumă din acest contract, peste 5,6 milioane lei va merge spre localitatea Seini acolo unde va fi proiectată și executată o stație de epurare a apelor uzate care să răspundă nevoilor orașului.
Și locuitorii din localitatea Cavnic vor beneficia la finalizarea lucrărilor de o nouă stație de epurare. Valoarea lucrărilor pentru execuția acesteia ajunge la peste 4,5 milioane lei iar alți 200.000 lei se adaugă pentru proiectare.
Contractul mai prevede și reabilitarea colectorului de evacuare pentru stația de epurare existentă în orașul Târgu Lăpuș fiind alocați în acest sens peste 110.000 lei.
Planul de finanţare al proiectului include contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene care reprezintă 77,31%, subvenţia de la bugetul de stat este de 11,82%, împrumutul contractat de operatorul regional SC Vital SA este de 9,05% iar contribuţia de la bugetele locale de 1,82%.
Toate aceste investiţii finanţate prin Programul Operațional Sectorial Mediu şi implementate de SC VITAL SA, vor asigura calitatea serviciilor prestate în beneficiul utilizatorilor. Programul va contribui esenţial la atingerea şi respectarea standardelor Uniunii Europene şi a legislaţiei româneşti în privinţa epurării apelor uzate şi a protecţiei mediului.
Contractul face parte din cadrul proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Maramureş“, Măsura nr. 2009RO161PR047, cofinanţat din Fondul de Coeziune. Valoarea totală a proiectului este de 120 milioane de euro care vor fi distribuiți în cadrul celor 12 contracte prevăzute pe lucrări și alte 2 de consultanță. Până în prezent au fost atribuite cele două contracte de consultanță, cîștigate de firma ROMAIR Consulting SRL și contractul de lucrări “MM-CL-02 Reabilitarea stațiilor de tratare apă potabilă, a conductelor de aducțiune, rezervoare noi de apă și noi stații de pompare în Târgu Lăpuș, Vișeu de Sus, Sighetu Marmației”. Contractul are o valoare totală de 18.049.292 lei (aproape 4 milioane de euro) iar licitația pentru atribuire a fost câștigată de firma TCM Nord.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA