AcasăMARAMURESUL ISTORICVIDEO: Șapte morți și trei răniți în urma unui atac armat la...

VIDEO: Șapte morți și trei răniți în urma unui atac armat la o universitate din Oakland!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Şapte persoane au fost ucise şi alte trei rănite, luni, în timpul unui atac armat dintr-o universitate religioasă de lângă San Francisco, potrivit autorităţilor locale, poliţia anunţând că presupusul atacator a fost reţinut. Potrivit poliţiei, atacatorul este de naţionalitate coreean şi are 43 de ani.

„Poliţia anchetează şi încearcă să înţeleagă care au fost motivele care au dus la moartea a şapte persoane şi rănirea altor trei”, a declarat pentru CNN, preşedintele Consiliului oraşului Oakland, Larry Reid.

„Şapte (familii) vor trebui să îndure acum acest act oribil”, a declarat Reid, adăugând că că poliţia va informa Consiliul cu privire la evoluţia anchetei la ora 17.00, ora locală (03.00, ora României), înainte de o conferinţă de presă care va avea loc la ora 18.00, ora locală ( 04.00, ora României).
„Un bărbat înarmat a intrat în universitate şi a deschis focul de mai multe ori”, a declarat anterior un purtător de cuvânt al poliţiei din Oakland.

Potrivit unui martor, citat de San Francisco Chronicle, presupusul atacator asista la un curs, ridicându-se brusc la un moment dat şi începând să tragă în celelalte persoane participante.
„Un presupus suspect a fost reţinut. Nu există o ameninţare imediată pentru securitatea publică”, a menţionat poliţia din Oakland pe contul de Twitter la puţin timp după atac.

Autorităţile au precizat că suspectul era „un bărbat asiatic, corpolent”, având vârsta de aproximativ 40 de ani, conform presei locale.
Potrivit paginii de Internet a publicaţiei Oakland Tribune, presupusul atacator a fost reţinut la aproximativ 8 km distanţă de universitate, în oraşul Alameda, în faţa unui supermarket.
Cinci ambulanţe au fost trimise la faţa locului, conform declaraţiilor pompierilor din Oakland care au menţionat şi că „mai multe persoane au fost rănite”.
Angie Johnson, în vârstă de 52 de ani, a declarat pentru San Francisco Chronicle, că a văzut o femeie tânără părăsind clădirea, plângând, cu o mână însângerată şi strigând: „a tras asupra mea”.
Potrivit victimei, atacatorul participa alături de ea la cursurile şcolii de infirmiere. El s-a îndreptat spre mijlocul clasei, a tras asupra unei persoane, înainte de a deschide focul asupra întregii încăperi.
„Ea a spus că părea în permanenţă nebun”, a declarat Johnson, citând victima. Dar ea nu ştia „cât de departe ar putea ajunge”.
Victima avea „o gaură în braţul drept de mărimea unei monede care sângera”, a adăugat ea.

Conform paginii proprii de Internet, universitatea Oikos, unde a avut loc atacul, încearcă să „aibă cele mai înalte standarde educative, cu inspiraţii şi valori creştine”.
„Noi motivăm, educăm şi pregătim studenţii astfel încât să îşi poată îmbogăţi vieţile, realizându-şi obiectivele şi ajutându-şi comunitatea prin competenţa şi profesionalismul lor”, era adăugat pe pagina de Internet.
Presupusul autor al atacului este cetăţean coreean
Presupusul autor al atacului este „de naţionalitate coreenă” şi are vârsta de 43 de ani, a anunţat poliţia.
În timpul unor declaraţii acordate presei, Howard Jordan, şeful poliţiei din Oakland, o suburbie aflată la est de San Francisco, a declarat că suspectul, One Goh, s-a predat autorităţilor din oraşul vecin Alameda, după atac.

„Suspectul, care pare a fi un rezident din Oakland, s-a predat ofiţerilor de poliţie din oraşul Alameda”, a declarat el. „Acesta este cetăţean coreean”, a adăugat Jordan, fără a preciza dacă este vorba despre Coreea de Nord sau Coreea de Sud.
Presupusul atacator a părăsit incinta Universităţii Oikos înainte ca poliţia să ajungă în campus, la scurt timp după ora locală 10.30 (20.30, ora României).

One Goh a fost reţinut la aproximativ opt kilometri de universitate, în apropierea unui supermarket, potrivit presei locale. CNN a susţinut că atacatorul a anunţat serviciul de relaţii cu clienţii al magazinului că tocmai a deschis focul asupra unor oameni.
„El a luat maşina uneia dintre victime, a condus până în Alameda şi acolo s-a predat”, a declarat Jordan, descriind scena crimelor ca fiind „deosebit de sângeroasă”.

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kNEwJC18T0c#t=2s

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA