AcasăNews AlertVIDEO - "ŞANTAJ" MODERN MARAMUREŞ - Familiile de rromi din Ponorâta primesc...

VIDEO – „ŞANTAJ” MODERN MARAMUREŞ – Familiile de rromi din Ponorâta primesc bani pentru a-şi trimite copiii la grădiniţă

spot_img

DISTRIBUIȚI

Pare incredibil, dar este cât se poate de adevărat. Câteva zeci de familii de rromi ţin morţiş ca micuţii să meargă zi de zi la gradiniţă şi la şcoală. Unii părinţi chiar îşi conduc odraslele până în sala de clasă pentru a fi siguri că aceştia nu chiulesc de la cursuri. De ce atâta iubire pentru şcoală? Răspunsul este unul singur: lună de lună fiecare familie premeşte câte 50 de lei pentru un copil. Şi acest lucru se întâmplă doar dacă elevul este present la fiecare oră.

Această modalitate inedită a puns-o în practică administraţia locală din comuna Coroieni. Are doar  un singur scop: acela de a-i încurajă pe copiii rromilor să meargă la şcoală.

Programul se desfăşoară în colaborare cu o organizatie pentru susţinerea rromilor. Parintii copiilor sunt de-a dreptul încântaţi de idee şi spun că de când cu programul prin care primesc tichete valorice pe lângă bani copii lor sunt mult mai destepţi. Au invaţat să scrie, să citească, iar banii primiţi îi ajută pentru hrana de zi de zi. Primaria dar si asociaţia care au implementat programul au ales câteva localităţi dintre cele mai sarace din întreaga tara.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA