spot_img
AcasăNews AlertVIDEO - SÂNGEROS - O haită de lupi a măcelărit o turmă...

VIDEO – SÂNGEROS – O haită de lupi a măcelărit o turmă de mioare la Rona de Sus

spot_img

DISTRIBUIȚI


Atac sângeros la marginea unui sat din Maramureş. O haită de lupi a dat iama într-o turmă de oi. A fost măcel spun sătenii. Aproape 40 de mioare au fost ucise, tot atâtea rănite şi mai multe dispărute. Cei trei ciobani nu s-au putut apăra iar şansele ca proprietarii să fie despăgubiţi într-un fel sunt nule. Oile rănite sunt în atenţia medicilor veterinari dar şanse de a fi salvate sunt minime.

Sătenii din Rona de Sus sunt hăituiţi de ceva vreme de o haită de lupi care le omoară turmele de oi. Al treilea atac sîngeros s-a petrecut ieri noapte când sălbăticiunile au năvălit în staul şi au atacat tot ce le-a ieşit în cale.

Vox  Ioan Grijac, proprietar „Pe la 12 fara un sfert m-o sunat ciobanul ca a intrat lupu in staul si toate au fugite. Am avut 230 de oi si am avut vreo 162 in viaţă, restul nu le-am gasit” a povestit Ioan Grijac, proprietar. „In turma asta eu am avut vreo 50 de oi, din care am pierdut 15. Îs moarte. Erau oi bune, nu le-aş fi dat nici cu 200 de euro bucata” povesteşte un alt proprietar, Vasile Grijac.

Ciobanii spun că nici oile muşcate în zona gâtului nu vor fi salvate de medicii veterinar. Cât priveşte oile dispărute acestea sunt de negăsit deşi au fost căutate toată ziua.

„Eu îs cioban aici de 39 de ani. Nu am mai păţit aşa ceva. Au mai fost atacuri, dar să îmi omoare atîtea mioare, niciodată. Erau vreo 7-8 lupi, atâta am apucat să văd” povesteşte Ion Frasin, cioban.

Acum sătenii fac de pază întreaga noapte pentru a-şi apăra turmele. Autorităţile locale nu prea ii pot ajuta pe oameni, cu toate că au cerut ajutorul vânătorilor. Aceştia au organizat partide de vânătoare însă haitele de lupi nu au fost găsite. Se ştie că într-o noapte un lup poate parcurge peste 40 de kilometric aşa că în acest moment haita ar putea fi în ţara vecină, în Ucraina.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA