AcasăActualitateSocialVIDEO - PROIECT INTERNATIONAL - Educatie prin promovarea valorilor culturale la Scoal...

VIDEO – PROIECT INTERNATIONAL – Educatie prin promovarea valorilor culturale la Scoal Nicolae Iorga din Baia Mare

DISTRIBUIȚI


Mai multi elevi si profesori de la scoli din Slovenia si Turcia sunt prezenti in aceasta saptamana in judetul nostru pentru a participa la un proiect international in care este cuprinsa si Scoala Nicolae Iorga din Baia Mare. Festivitatea de deschidere a avut loc astazi.

Scoala Nicolae Iorga din Baia Mare gazduieste in aceasta saptamana o serie de manifestari incluse in cadrul Proiectului International Comenius “Educatie prin promovarea valorilor culturale”. Cu aceasta ocazie institutia de invatamant baimareana are in vizita si un grup de elevi si profesori de la o scoala din Turcia si de la una din Slovenia. “In aceste zile avem un program bine stabilit fiecare zi are un specific aparte. Astazi este vizitarea scolii, intalnirea cu elevii, cu profesorii. Maine este tema cea mai importanta a proiectului, realizarea unui produs comun a elevilor din cele trei tari: Romania, Slovenia si Turcia. Elevii vor confectiona palaria maramureseana si o sa o impodobeasca” a declarat prof. Mihai Bolos, director Scoala “Nicolae Iorga” Baia Mare.

Oaspetii straini au ajuns astazi la scoala din Baia Mare, unde au avut posibilitatea sa vada cum arata institutia de invatamant si cum se desfasoare cursurile aici. “Scopul este acela de a promova cultura si valorile maramuresene, sa ne cunoasca cei din Slovenia si Turcia si sigur facem si noi cunostinta cu traditiile cultural din cele doua tari. Sa vada si copiii nostri cum traiesc si ei si cum se organizeaza” a spus prof. Mihai Bolos, director Scoala “Nicolae Iorga” Baia Mare.

23 de elevi si 9 profesori au venit din partea celor doua scoli din Slovenia si Turcia, iar directorul Mihai Bolos a declarat ca exista aceasta conexiune intre unitatile de invatamant datorita dascalilor care au pastrat legatura intre ei.

“Am avut o calatorie dificila pana aici dar cand am ajuns in Baia Mare am constatat ca oamenii sunt foarte amabili. Suntem foarte fericiti ca suntem aici. Avem culturi asemanatoare si cred ca vom avea rezultate pozitive in  proiectul nostru. Copii sunt foarte emotionati ca sunt aici, multi dintre ei au venit pentru prima data intr-o tara straina. Elevii s-au iuntalnit prima data pe internet si au devenit prieteni” a declarat Ekrem Yilmazer, directorul unei scoli din Turcia.

“Ne asteptam sa gasim prieteni noi aici si sa invatam lucruri noi despre Romania, in special lucruri legate de etnografie si cred ca si pentru  copii este interesant pentru ca nu au fost niciodata in tara dumneavoastra. Vor vedea cum este viata de aici pentru ca este putin diferita de a noastra. Si elevii din Maramures vor putea vedea multe lucruri atunci cand vor veni in Slovenia. Este o tara mica si intr-o zi poti ajunge de la mare la munte dar este ce vedea. Capitala Lubiana este, de exemplu, un loc frumos. Este un oras vechi, medieval si de cativa ani incoace s-a muncit pentru renovarea lui” a spus Zarko Tomsic, directorul unei scoli din Slovenia.

In aceasta saptamana oaspetii straini vor avea posibilitatea sa cunoasca Maramuresul deoarece programul contine si un tur al judetului, iar in lunile urmatoare un grup de elevi si profesori de la Scoala Nicolae Iorga vor ajunge la cele doua unitati de invatamant din Turcia , respectiv Slovenia.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA