AcasăEvenimentVIDEO – PREMIERA IN ROMANIA – Primarul din Tautii Magheraus a dat...

VIDEO – PREMIERA IN ROMANIA – Primarul din Tautii Magheraus a dat nume podurilor din oras. Unul dintre ele ii poarta numele

DISTRIBUIȚI


Localnicii din Tăuţii Măgherăuş vor trece, in curând, peste … Otto, Cathy, Cota, Toni şi Ronelo . Sunt numele care vor personaliza principalele 5 poduri din oraşul maramureşean. Denumirile au fost alese … pe sprânceană, după numele unui consilier, al uraganului Katrina, al unei firme, şi chiar a edilului care păstoreşte localitatea. Dacă tot are străzi numerotate ca in ţara tuturor posibilităţilor, de ce să nu aibă şi poduri personalizate ? Uraganul Katrina, un fost consilier, şi chiar edilul care păstoreşte oraşul vor denumi in curând principalele poduri din localitate. Spre exemplu, podul din centrul cartierului Băiţa va purta numele Otto, cel de lângă cartierul Băiţa – se va numi Cota, in timp ce legătura dintre Tăuţii Măgherăuş şi cartierul Bozânta Mare o va face podul Toni. Recondiţionarea podurilor a inceput deja, iar următorul pas este personalizarea lor.

„Pentru cartierul Baita podul se va numi Otto, va fi inscriptionat cu acest nume. Podul se reconditioneaza. Otto se va numi pentru ca acolo sta un baiat care a fost consilier si pe vremea lui am inceput constructia lui si l-am finalizat. Apoi urmeaza podul Catty este dat dupa numele unei inginere care lucreaza la Apele Romane si care locuieste in zona. Am inceput constructia lui cand in America uraganul Catrina isi facea de cap si facea multe pagube. Noi eram in constructie cu acel pod si ne ziceam ca daca vine o viitura mare pe Valea Baitei ni-l va darama podul. Apoi urmeaza podul Cota care este in aval de cartierul Baita. Aici este zona unde se i-au cotele raului Baita, deoarece acest rau se iau cotele pentru ca debitul acestuia poate creste in doua-trei ore foarte mult, cu pana la 2-3 metri. Mai mult, aceste pod este langa un cetatean care chiar il cheama Cota si atunci am zis haideti sa personalizam podul cu numele domnului care lucreaza la o banca.

Legatura dintre orasului Tautii Magheraus cu zona cartierului Bozanta Mare, spre Aeroport, o face podul Tony. Aici am zis ca sa fiu si putin obraznic am construit acest pod si eu consider ca Bozanta este fieful meu, sunt medic veterinar, acolo sunt multi crescatori de animale si i-am dat numele dupa numele meu. Pe raul Nistru, legatura dintre cartierul Busag si zona rezidentiala am construit podul Ronelo” a declarat pentru actualMM.ro Anton Ardelean, primarul orasului Tautii Magheraus. Odată numele alese, rămâne doar să inceapă inscripţionarea podurilor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA