spot_img
AcasăEvenimentVIDEO – Premiera ActualMM.ro – Americanii s-au mutat oficial in noua ambasada....

VIDEO – Premiera ActualMM.ro – Americanii s-au mutat oficial in noua ambasada. La intrare au o poarta maramureseana facuta de fiul mesterului Barsan din Barsana

DISTRIBUIȚI


poarta maramureseana barsana de actualmm

Oficial americanii s-au mutat astazi, 21 martie 2012,in noua Ambasada de la Bucuresti. Asa se face ca in nordul Capitalei nu s-a miscat nimic fara stirea Serviciilor Secrete Americane. Securitatea a fost maxima pentru ca pe langa ambasadori si politicieni, la ceremonialul de inaugurare a fost prezent si fiul vicepresedintelui Statelor Unitate ale Americii, Joe Biden. “Ma bucur sa fiu din nou in Bucuresti. Stiu ce munca importanta se va face intre aceste ziduri, si mai ales in afara lor” a spus Beau Biden. Panglica a fost taiat de ambasadorul american alaturi de premierul Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu. Noul sediu al americanilor este unul inovator, fiind proiectat sa scada consumul de apa si energie electrica. Americanii au investit in acest sediu circa 100 milioane de dolari.

Surpriza de la intrare sosita din Barsana Maramures

La intrarea in sediul Ambasadei SUA oaspetii au avut parte de o surpriza: o poarta maramureseana cioplita de fiul celebrului mester popular din Barsana, Toader Barsan. O luna de zile i-a luat mesterului sa realizeze o lucrare de exceptie. “Am purces la crearea acestei porti prin niste schite, prin niste poze pe care le-am trimis la mai multe adrese de email de la Ambasada SUA. Am luat legatura cu dansii si dupa ce le-am explicat si motivele, simobilistica portii maramuresene ei ales un model de poarta maramureseana cu trei stalpi, un pic mai deosebita pentru ca este sculptata pe ambele parti. La fel cum a fost facuta tot de catre noi, de tatal meu, de catre mine si tatal meu, fratele meu, Ioan Barsan, cea dintr-un parc din Viena din sectorul 10. Am inceput la aceasta poarta in urma cu o luna si ceva in urma. Am lucrat pe ea zi de zi pentru a ne putea incadra in termen pentru ca dansii doreau sa o aiba deja terminata, montata, undeva in jurul datei de 15 martie, pentru ca in 22 martie 2012 sa o inaugureze” a spus fiul mesterului Toader Barsan.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA