Acasă sinucidere maramures VIDEO – PREGATIRE – Jandarmii montani din Maramures s-au antrenat astazi pe...

VIDEO – PREGATIRE – Jandarmii montani din Maramures s-au antrenat astazi pe partia Suior

DISTRIBUIȚI


Desi sunt tot timpul pe partie alaturi de iubitorii zapezii, jandarmii montani tot considera ca au nevoie de exercitii pentru a a interveni cat mai eficient atunci cand e nevoie de ei. De aceea periodic participa la aplicatii alaturi de salvamontisti si alte structuri abilitate in acest sens.

Chiar daca partia din Statiunea Suior a fost goala astazi, jandarmii montani maramureseni tot au petrecut cateva ore pe ea. De aceasta data pentru a se antrena nu pentru a salva turistii ghinionisti. Oamenii legii au efectuat un exercitiu complex si necesar.

“Profitam de faptul ca avem inca zapada si efectuam pregatirea de iarna. Aceasta era programata pentru lunile ianuarie si februarie, insa datorita numarului mare de turisti am considerat ca este mai important sa fim in zona actiune si sa fim un sprijin real pentru cei care vin sa se simta bine si am renuntat. Astazi iata ca a venit randul sa executam aceasta pregatire la statiunea Suior” a declarat lt.col. Marin Teglas, seful Serviciului Misiuni din cadrul IJJ Maramures.

 

In cursul diminetii la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean a fost programat un instructaj de acordare a primul ajutor in cazul situatiilor care pot sa apara la interventiile pe munte. La pranz a venit randul pregatirii practice. Jandarmii au avut de scos accidentatul dintr-o rapa si apoi au trebuit sa-l transporte si sa-l scoata de pe partie. Iarna de care cu greu am scapat n-a fost una usoara nici pentru maramuresenii de rand si nici pentru jandarmii montani.  In cursul lunii viitoare jandarmii montani vor efectua un alt exercitiu realizat in colaborare cu alte institutii din judet.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA